Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și pune carnea, apoi adaugă zahăr: Secretul marilor bucătari pentru friptura perfectă a fost aflat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și pune carnea, apoi adaugă zahăr: Secretul marilor bucătari pentru friptura perfectă a fost aflat
Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și pune carnea, apoi adaugă zahăr: Secretul marilor bucătari pentru friptura perfectă a fost aflat

Gătește ca un bucătar: Iată câteva secrete de top pentru o carne perfectă. Chiar și cu cea mai ieftină carne puteți pregăti o cină la nivel de restaurant - dacă respectați aceste reguli importante.

Tăiați carnea pe fibre


Pentru a pregăti bucățile ieftine de carne de vită, cum ar fi mușchiul de vită, mușchiul de costiță sau friptura de flanc, frigeți-le la grătar până când sunt la sânge, apoi tăiați-le în felii subțiri, de-a lungul bobului. Cel mai bine este să nu le serviți într-o singură bucată, deoarece carnea va fi uscată.

Se fierbe carnea într-o soluție de saramură


O soluție concentrată de sare (o ceașcă de sare la 4 litri de apă) descompune proteinele, precum sucul gastric, și face carnea mai moale și mai moale. Timpul de marinare depinde de greutatea cărnii și trebuie să fie de cel puțin o jumătate de oră pentru fiecare 500 g.

Secretul marilor bucătari pentru friptura perfectă a fost aflat

 

Nu uitați de zahăr


Nu vă fie teamă să folosiți zahăr brun atunci când gătiți carnea. Amestecați-o cu condimentele preferate (paprika, praf de usturoi, sare etc.) și frecați-o generos pe friptură chiar înainte de a o frige. Caramelul va reține sucurile din interior și va ajuta la crearea unei cruste frumoase.

Verificați întotdeauna temperatura


Numai un adevărat profesionist poate spune dacă carnea este gata cu ochiul liber. Acest lucru este dificil de făcut acasă. Pentru a vă asigura că nu ratați momentul exact în care trebuie să scoateți carnea de pe foc, folosiți un termometru de gătit (sondă cu miez). Astfel, pentru a obține o friptură în sânge, carnea de vită trebuie scoasă din tigaie la aproximativ 60 de grade. Carnea (atât cea de porc, cât și cea de vită) ajunge la gătire completă la 70 de grade.


Marinați carnea în prealabil


Este nevoie de cel puțin șase ore pentru ca carnea să fie complet absorbită de aromele și aromele marinadei preferate. Folosiți o marinată pe bază de acid (oțet, lămâie, vin) pentru a înmuia fibrele musculare dure și a face friptura mai fragedă.

Te-ar putea interesa și: Pune bicarbonat de sodiu pe carne. Secretul marilor bucătari: Mâncarea se transformă sub ochii tăi

 

Lăsați bacteriile să-și facă treaba


O marinată pe bază de iaurt, chefir sau smântână "funcționează" la fel de bine ca una acidă. Bacteriile vii și calciul din produsele lactate activează enzimele din carne și inițiază un proces similar cu cel care are loc în stomac atunci când digerați alimentele. După acest tratament prealabil, carnea devine mult mai fragedă și mai moale.


Folosește o tigaie de fontă


Înainte de a pune friptura pe grătar sau în cuptor, prăjiți-o într-o tigaie de fontă - 2-3 minute pe fiecare parte. Această prăjire rapidă într-o tavă cu margini mai groase, care asigură o temperatură stabilă, va ajuta la închiderea tuturor sucurilor în interior.

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și pune carnea

 


Bucătarii profesioniști înmoaie carnea într-o soluție de bicarbonat de sodiu (1 linguriță de bicarbonat de sodiu la 0,5 pahar de apă pentru fiecare 350 de grame de alimente crude) înainte de a o găti. Chiar și 15 minute sunt suficiente pentru a crește pH-ul, pentru a reține sucurile din interior și pentru a da fripturii un aspect frumos, prăjit.

Bate bine carnea


Pentru ca substanțele chimice să pătrundă mai ușor în interiorul piesei, încercați să înmuiați mecanic fibrele înainte de marinare. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un ciocan culinar sau cu un dispozitiv special numit "tenderizer", dar puteți folosi și alte obiecte mai accesibile - cum ar fi un rulou de bucătărie sau o tigaie grea.

Nu vă grăbiți


Carnea își păstrează forma datorită colagenului, o proteină care asigură densitatea și tonusul mușchilor. Expunerea îndelungată la temperaturi ridicate determină descompunerea colagenului, iar carnea devine neobișnuit de fragedă. Nu încercați să scurtați timpul de gătire prin creșterea intensității focului pe aragaz. Pentru ca carnea de vită să devină cu adevărat fragedă, aceasta trebuie să fie înăbușită la foc mic timp de câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel