Amestecă ghimbir, cătină, miere și lămâie pentru imunitate. Siropul de cătină face minuni primăvara

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Amestecă ghimbir, cătină, miere și lămâie pentrul imunitate. Siropul de cătină face minuni primăvara
Amestecă ghimbir, cătină, miere și lămâie pentrul imunitate. Siropul de cătină face minuni primăvara

Bogat în vitamine, minerale, antioxidanți, acizi grași omega, acest suc de cătină vă va pregăti organismul pentru o imunitate de fier împotriva răcelilor și gripei. În plus, vă veți simți mai energic, stresul se va ameliora, vederea se va îmbunătăți și veți observa că nu veți mai avea probleme cu digestia.

Cele patru ingrediente (cătina, ghimbirul, lămâia și mierea), sub formă de sirop, alcătuiesc o combinație interesantă atât ca gust, cât și ca valoare nutritivă. Siropul de cătină se pregătește foarte ușor și este extraordinar de sănătos pentru toată familia.

 

Ingrediente - sirop de cătină pentru imunitate

 

- 500 g de cătina
- 100g ghimbir proaspăt
- 1 lămâie
- 5 linguri de miere

 

Cum se prepară siropul de cătină, ghimbir și lămâie

 

Pasul 1: Boabele de cătină se desprind de pe crenguțe cu o foarfecă, se spală, apoi se lasă să se usuce pe prosoape de hârtie, pe suprafețe mari, timp de aproximativ 1-2 ore. Pentru a îndepărta boabele de pe crenguțe, unii folosesc și un pieptene special cu dinți rari. Ideea este ca atunci când boabele se desprind de pe ramuri, cătina să nu se rupă. 

Pasul 2: Pregătim ghimbirul și lămâia pentru storcător. Spălăm și decojim ghimbirul și lămâia. Vom tăia ghimbirul în felii, astfel încât să poată fi stors cu ușurință, și la fel vom tăia și lămâia.

Pasul 3: După ce cătina, ghimbirul și lămâia sunt gata, în această etapă vom începe să stoarcem cu ajutorul unui storcător cu filet cu șurub. Începeți cu boabele de cătină, apoi din când în când adăugați încă o felie de lămâie și/sau ghimbir. Feliile de lămâie au și rolul de a decongestiona sita storcătorului (fluidizează sucul și desfundă sita).

Pasul 4: La final, adăugați mierea peste sucul obținut și amestecați până când aceasta se dizolvă complet.

Pasul 5: Siropul format se toarnă în recipiente de sticlă care se închid ermetic și se depozitează la rece (frigider) și la adăpost de lumină.

Pasul 6: Pulpa de cătină de mare și ghimbir obținută se usucă și poate fi folosită atât la prepararea ceaiurilor, cât și la obținerea de pulbere de cătină (prin măcinare, după ce s-a uscat bine). 

 

2. Amestecă g... (catina-2.png)

 

Ce trebuie să știi despre siropul de cătină atunci când îl prepari 

 

În funcție de cantitatea de miere, termenul de valabilitate poate varia între 3 și 12 luni, mierea fiind un bun conservant.

Siropul trebuie păstrat la frigider.

Se recomandă să fie consumat cât mai repede după deschidere.

Cătina numită și ginseng românesc este o polivitamină naturală (C, E, F, D, A, B1, B2).

Cătină conține un număr incredibil de 190 de nutrienți și fitonutrienți.

Cantitatea de vitamina C este de 12 ori mai mare decât cea a portocalei.

 

Depozitare și valabilitate:


→ Trebuie păstrat în frigider, închis ermetic.
→ Din când în când se recomandă să se agite recipientul în care se află siropul.
→ Se recomandă să fie păstrat în sticle mici.
→ Se recomandă a se consuma în maxim 1 an, dacă sticla nu este deschisă.
→ Dacă sticla este deschisă, se recomandă a se consuma în maxim 3 luni pentru a evita oxidarea principalilor nutrienți în contact cu aerul.

 

Cum se administrează siropul de cătină

 

Se administrează 1-2 linguri de 3-5 ori pe zi, de preferință cu 30 de minute înainte de mese, pe stomacul gol. Doza poate fi diluată și în 200 ml de apă. Se poate consuma sub formă de suc cu apă plată sau minerală sau în diverse băuturi / cocktailuri / shake-uri.

 

Ce efecte folositoare are siropul de cătină

 

- energizant natural
- întărește imunitatea
- protejează organismul de infecțiile virale
- îmbunătățește digestia
- ajută la pierderea în greutate
- încetinește procesul de îmbătrânire celulară
- contribuie la sănătatea vederii
- previne răcelile și gripa
- protejează inima
- reduce colesterolul rău (LDL)
- ajută la menținerea echilibrului de acizi grași din organism: omega 3, 6, 7 și 9
- este bogat în flavonoide care reduc inflamațiile și susțin funcționarea sistemului imunitar
- protejează ficatul (hepatită acută/cronică și ciroză în stadiu incipient), splina, rinichii
- bun pentru enterocolită
- tratează anemia, depresia și stresul
- vitaminizant, mineralizant: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, betacaroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu
- puternic antioxidant
- protejează organismul de radicalii liberi
- ajută sistemul nervos
- recomandat copiilor rahitici, distrofici sau foarte sensibili la boli
- luptă împotriva cancerului

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel