Textele antice de frumusețe din Ayurveda vorbesc despre folosirea iaurtului pentru o piele catifelată, iar unele surse spun că Cleopatra și-a obținut pielea superbă din băile cu lapte acru.
De ce este iaurtul atât de bun pentru piele?
Bogat în substanțe nutritive prietenoase cu pielea, cum ar fi vitaminele b, calciu, acid lactic și zinc, iaurtul este un ingredient de frumusețe uimitor pe care trebuie să începi să îl folosești în măștile tale de față. Haideți să vedem care sunt nutrienții din iaurt pentru piele:
Acidul lactic - Acesta este un tip de AHA care ajută la exfolierea pielii prin dizolvarea celulelor moarte, menținând astfel pielea curată.
Calciu - Stratul cel mai superior al pielii este alcătuit din nutrienți vitali și unul dintre ei este calciul. Dacă organismul tău duce lipsă de calciu, pielea ta va avea tendința de a fi uscată, descuamată și solzoasă.
Zinc - Celebrul mineral care luptă împotriva acneei, infuzat în majoritatea produselor pentru acnee. Atunci când este utilizat local, zincul este eficient în tratarea acneei, în special a acneei inflamatorii. Zincul ajută acneea prin distrugerea și inhibarea dezvoltării bacteriilor acneice.
Vitaminele B - Hidratează pielea uscată. Combate radicalii liberi care fură oxigenul de la celulele sănătoase ale pielii, deteriorându-le astfel. Încetinește procesul de îmbătrânire a pielii. Promovează o piele radiantă și suplă.
Rețete de măști de față cu iaurt pentru vindecarea și controlul acneei
Mâncatul iaurtului este aproape la fel de bun ca și aplicarea lui pe față. Iaurtul conține acid lactic care nu numai că ucide acneea, dar menține și echilibrul natural al pH-ului pielii, îndepărtând astfel mai multă acnee.
1. Mască de față cu iaurt și miere
Mierea este un umectant natural, ceea ce înseamnă că fixează umiditatea în celulele pielii tale. Mierea conține, de asemenea, proprietăți antibacteriene, antifungice și antiseptice care luptă împotriva germenilor acneei, precum și vindecă rănile provocate de coșurile apărute. Cu toții avem astfel de răni atunci când pur și simplu nu ne putem abține să nu ne spargem acele coșuri enervante! Mierea are, de asemenea, proprietăți de iluminare a pielii care estompează cicatricile de acnee și semnele întunecate. Dacă ai acnee roșie și furioasă, mierea este salvarea ta! Ea conține proprietăți antiinflamatorii care calmează acneea inflamată și dureroasă.
Ingrediente
- 1 lingură de iaurt
- 1 linguriță de miere crudă (o găsești aici)
Indicații
Începeți cu o față curată și uscată. Amestecați ingredientele de mai sus într-un bol și aplicați amestecul pe față. Lasă-l să acționeze timp de 10 minute înainte de a clăti cu apă călduță. Masca de față poate fi lipicioasă, așa că folosiți-o peste chiuveta din bucătărie/baie. Uscați-vă ușor pielea cu un prosop. Nu vă ștergeți, deoarece ștergerea poate agrava acneea inflamată.
1. Mască de față cu iaurt și lămâie
Știați că iaurtul conține bacterii probiotice utile care pot distruge germenii care cauzează acneea? Cuplată cu lămâie, această mască de față cu iaurt și lămâie vă va ajuta să vă curățați fața, precum și să calmați acneea inflamată.
Lămâia este un astringent natural care va tonifia o față cu coșuri grase și conține, de asemenea, acid citric care ajută la ușurarea cicatricilor de acnee deja existente. Sucul de lămâie elimină, de asemenea, excesul de sebum/uleiuri înfundate în profunzimea porilor pielii, prevenind astfel apariția unei noi acnee.
Ingrediente
- 1 lingură de iaurt simplu
- 1/2 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors
Indicații
Curățați-vă mai întâi fața cu apă și un săpun blând pentru a îndepărta orice urmă de machiaj și murdărie. Apoi, combinați ingredientele de mai sus într-un bol mic. Folosind vârful degetelor curate, întindeți amestecul pe față cu o mișcare circulară ușoară. Așteptați 10 minute sau până când toată masca s-a uscat. Clătiți-vă fața cu apă rece. Uscați-vă cu un prosop moale. Aplicați o picătură de ulei de măsline pentru a hidrata dacă vă simțiți fața puțin uscată și rigidă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News