Și cum să faci măști de față de casă cu miere? În acest articol al StiriDiaspora.ro vom vedea rețetele pentru șase măști cu miere pentru față, astfel încât să puteți cunoaște în mod specific proprietățile și utilizările acesteia. În acest fel, vei putea alege tratamentul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, cunoscând beneficiile măștii de față cu miere și profitând de acest produs incredibil 100% natural.
Mască de miere pentru acnee
Dacă problema ta este apariția coșurilor și a tenului gras, cu siguranță ai încercat zeci de remedii pentru a le reduce. Cu această ocazie, vă spunem cum să faceți o mască de miere pentru acnee. Acest sirop natural benefic este unul dintre antibacterienii prin excelență, care va ajuta la curățarea și vindecarea tuturor infecțiilor mici cauzate de coșuri.
Pentru a face această mască, trebuie să amesteci mierea cu o lingură de scorțișoară, un produs care are proprietăți antimicrobiene, benefice și pentru eliminarea acneei. Dacă nu aveți pielea sensibilă, puteți îmbunătăți și mai mult masca de față cu miere și scorțișoară cu puțină nucșoară. Aplică amestecul pe față de două ori pe săptămână, lăsând să acționeze aproximativ 15 minute.
Mască de miere pentru hidratare
O alta dintre marile proprietăți ale mierii este capacitatea sa de hidratare, adică oferă hidratare naturală, redând strălucirea pielii. Dacă ai nevoie de o mască care să hidrateze și să ofere vitalitate feței, fă o mască din miere și ulei de măsline pentru față. Acest alt ingredient are, de asemenea, o puternică capacitate de hidratare.
Cum să hidratezi pielea feței cu miere? Se amestecă o lingură de miere cu o lingură de ulei de măsline, se aplică pe față de două ori pe săptămână și se lasă să acționeze cel puțin 15 minute înainte de a o îndepărta.
Mască de fermitate cu miere
O alta dintre numeroasele proprietăți ale mierii este conținutul ei de agenți antioxidanți. Acești agenți promovează întinerirea pielii și ajută la prevenirea apariției ridurilor sau a semnelor de vârstă. De asemenea, dacă ceea ce ai nevoie este o mască care să-ți întărească pielea, te poate ajuta și cafeaua, deoarece acționează ca un exfoliant, activând porii.
Pentru a face o mască de față cu miere și cafea, amestecați mierea cu boabele de cafea măcinate într-o pastă. Aplicați pe piele și lăsați timp de 10 până la 15 minute. Fă-o la fiecare trei zile și vei observa rezultatul.
Mască de miere pentru cicatrici
Tot acest amestec de proprietăți, precum antibacterian, antiinflamator și antioxidant, generează, pe scurt, o puternică capacitate de vindecare a pielii noastre. Așa cum este folosit pentru eliminarea și dezinfectarea coșurilor și este perfect pentru fermitatea pielii, dacă ceea ce aveți nevoie este să ascundeți sau să îmbunătățiți aspectul unei cicatrici, mierea poate fi cel mai bun aliat natural al nostru.
Încearcă și Amestecă bicarbonat de sodiu și lămâie. Trucul fără egal cu rezultate vizibile!
Pentru a spori efectul de vindecare al mierii, amestecă o lingură de miere cu suc de lămâie și aplică-o pe semnele de pe față pe care vrei să le ascunzi. Se lasă să acționeze cel puțin 15 minute.
Mască exfoliantă cu miere
Dacă ceea ce te îngrijorează sunt porii deschiși, care acumulează murdărie și dau tenului o senzație grasă, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a profita de beneficiile mierii este să creezi o mască exfoliantă.
Pentru a face acest lucru, trebuie doar să amestecați mierea cu bicarbonat de sodiu și sare. Aceste produse oferă mai multe proprietăți antiinflamatorii, iar aplicarea lor are efect de exfoliere. Repetă exfolierea de două ori pe săptămână și vei observa rezultatele.
Mască cu miere pentru ten mixt
În sfârșit, vrem să ne concentrăm pe un anumit tip de piele care poate fi o adevărată bătaie de cap: tenul mixt. Acest tip de față are particularitatea că, în timp ce aproape toată fața are pielea uscată, în zona T a feței au tendința de a avea tenul gras. Pentru această ultimă zonă și pentru a echilibra cele două părți ale pielii, putem folosi beneficiile mierii.
Dacă ai pielea mixtă pe față, amestecă mierea cu o lingură de argilă și patru linguri de fulgi de ovăz, până se creează un aluat gros. Aplicați pe față de două ori pe săptămână în zona T și lăsați să acționeze cel puțin 15 minute.
Acestea sunt toate propunerile noastre de măști cu miere pentru față.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News