Usturoiul , unul dintre cele mai recunoscute plante familia Allium, este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Printre acestea se numără vitamina C, vitaminele din grupa B, mangan, cupru, fosfor și calciu. Pe de altă parte, are oconcentrație mare de compuși organosulfurici, cărora li se atribuie numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre elementele dintre cele mai importante, și pe scară larg studiată de știință, este alicina.
Dovezile științifice sugerează că usturoiul are un efect antioxidant, anticancerigen, antiinflamator, imunostimulator, antimicrobian și anticoagulant asupra organismului.
Iar lămâia, cu un conținut ridicat de vitamina C și o contribuție semnificativă de folat, vitamina B6, potasiu și fibre este, de asemenea, un element de bază în medicina naturală și în bucătăriile noastre. Lămâii i s-au atribuit proprietăți antioxidante, antiseptice, imunoprotectoare și de slăbire
Având în vedere acest lucru, mulți susțin că această combinație a usturoiului cu lămâia este mai mult decât un mix culinar pentru bucate aromate. Usturoiul combinat cu lămâie nu numai că ne poate ajuta să prevenim și să ameliorăm o serie de afecțiuni comune, dar ajută la protejarea funcționării organelor și reduce riscul de a dezvolta multe boli.
Rezumat al celor mai importante 12 beneficii
1. Ajută la întărirea sistemului imunitar , protejându-ne de infecțiile cu ciuperci comune, viruși și bacterii.
2. Ajută la prevenirea răspândirii răcelii și a gripei, accelerează procesul de recuperare și reduce intensitatea simptomelor (tuse, congestie nazală, durere în gât).
3. Favorizează expulzarea din organism a toxinelor și a deșeurilor.
4. Ajută la scăderea nivelului de trigliceride și colesterol din sânge.
5. Accelerează metabolismul și favorizează arderea mai mare a grăsimilor.
6. Ajută la pierderea în greutate în mai puțin timp.
7. Îmbunătățește circulația sângelui și previne formarea cheagurilor.
8. Este bun pentru persoanele cu diabet zaharat, promovând niveluri mai sănătoase ale glicemiei.
9. Combate daunele oxidative și inflamațiile din organism, reducând riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul, ateroscleroza, bolile de inimă și cancerul, printre altele.
10. Contribuie la o mai bună funcție hepatică.
11. Îmbunătățește funcția rinichilor, combate retenția de lichide și previne formarea pietrei.
12. Sprijină sănătatea bună a pielii, părului și articulațiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News