Proprietarii laboratorului (mamă și fiu) de la care a ieșit tiramisu care a costat-o viața pe Ana B., tânăra de 20 de ani care a murit în timpul unei cine într-un fast-food din centrul orașului Milano, au primit interdicție de a desfășura activități antreprenoriale.
Tânăra a murit pe 5 februarie 2023. Înainte de a gusta tiramisu, se informase despre produs și se asigurase că este vegan și, mai ales, că nu există urme de lapte: Ana, de fapt, avea o alergie severă la proteinele din lapte. O problemă cu care trăia de când se născuse: era, de fapt, perfect conștientă de gravitatea situației. În ciuda atenției sale atente, studenta s-a simțit rău după câteva lingurițe.
Fata, de fapt, și-a pierdut cunoștința. A fost transportată de urgență la spital, dar, în ciuda eforturilor medicilor, a murit câteva zile mai târziu. Ulterior, s-a dovedit că desertul, care ar fi fost vândut de compania producătoare ca fiind vegan, era contaminat: existau, de fapt, urme de lapte. Procuratura a deschis o anchetă pentru omor prin imprudență. În ultimele ore, a sosit cererea magistraților, care a fost acceptată de judecătorul pentru investigații preliminare Fiammetta Modica, potrivit FanPage.
"Activitatea de investigație a permis identificarea cauzei incidentului în tiramisu ingerat parțial de victimă, datorită prezenței beta-lactoglobulinei, în ciuda faptului că produsul era vândut ca fiind "vegan"", a scris procurorul Marcello Viola într-un comunicat. Din analizele efectuate, s-a stabilit că niciun alt aliment ingerat în acea seară nu a provocat șocul anafilactic. De asemenea, a fost exclusă posibilitatea ca contaminarea să se fi produs în interiorul restaurantului, deoarece borcanul era 'perfect sigilat'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News