Anchetă la Spitalul Pantelimon: Ministrul Sănătății investighează decesele suspecte în ATI: „Lăsați-ne să ne facem treaba”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ministrul Alexandru Rafila nu demisionează. Vrea audit internațional la Spitalul Pantelimon
Ministrul Alexandru Rafila nu demisionează. Vrea audit internațional la Spitalul Pantelimon

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut o vizită Spitalului Pantelimon, unde cele 17 cazuri de decese din secția de Terapie Intensivă (ATI) au stârnit îngrijorare și au declanșat multiple anchete. Cu o atitudine fermă și determinată, oficialul a subliniat că investigația este la început și că este esențial să se obțină rezultate credibile, nu doar discutabile.

În cadrul declarațiilor sale, ministrul a accentuat importanța încrederii între pacienți și medici, subliniind că aceasta este o relație fundamentală pentru buna funcționare a sistemului medical.

"Nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți, ci despre medici și pacienți care trebuie să lucreze împreună pentru a asigura coerența și calitatea serviciilor medicale", a subliniat Rafila.

Vizita sa la Spitalul Pantelimon a inclus întâlniri cu echipa de control și managementul spitalului, precum și cu doamna președinte a Colegiului Medicilor din Municipiul București, pentru a evalua în detaliu modul în care se desfășoară activitatea în ATI și pentru a identifica eventuale elemente care ar putea afecta calitatea actului medical.

 

„Nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți”

 

"Abia am început această investigație. Lăsați-ne să ne facem treaba așa. Eu cred că dumneavoastră vreți niște rezultate credibile, nu niște rezultate ca să fie discutabile. Și eu vreau același lucru. Lucrăm cât putem de repede, nu vreau să ne facem angajamente, prefer să vă dau informații corecte. La spital, o să stau de vorbă cu echipa de control, cu managementul spitalului, vreau să știu exact cum se desfășoară activitatea în această secție de terapie intensivă și dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical.

O să mă duc împreună cu doamna președinte a Colegiului Medicilor din Municipiul București, doamna profesor Poiană, pentru că dânsa, împreună cu mine, are două tipuri de responsabilități.

Avem o responsabilitate, prima este pentru pacienți și să fie foarte clară chestiunea aceasta. Noi răspundem pentru calitatea îngrijirilor și pentru siguranța pacienților.

Cea de-a doua, care este la fel de important într-un anumit context, este legată de prestigiul profesional și de siguranța exercitării profesiei de către medici. Lucrul acesta este foarte important, pentru că pe bază pe baza apărării prestigiului profesional, pe baza încrederii pe care oamenii o au în medici, și satisfacția pacienților și siguranța serviciilor, deci se echilibrează. Cele două nu pot funcționa una fără alta.

Nici medicii nu pot lucra cum trebuie fără încrederea pacienților, nici pacienții nu pot primi servicii de bună calitate dacă nu au încredere medici.

Deci trebuie să înțelegem că nu discutăm despre tabere opuse, medici și pacienți, discutăm despre medici și pacienți. Împreună pot să dea coerență", a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel