Andrei Șelaru, despre colaborarea cu Nordis: „Nu am încasat niciodată niciun leu de la Nordis. Îmi pare rău dacă cineva și-a pierdut banii din cauza mea”

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Andrei Șelaru, despre colaborarea cu Nordis: „Nu am încasat niciodată niciun leu de la Nordis. Îmi pare rău dacă cineva și-a pierdut banii din cauza mea” / Foto: TikTok
Andrei Șelaru, despre colaborarea cu Nordis: „Nu am încasat niciodată niciun leu de la Nordis. Îmi pare rău dacă cineva și-a pierdut banii din cauza mea” / Foto: TikTok

Vloggerul Andrei Șelaru, cunoscut sub numele de Selly, a revenit recent în atenția publicului după ce a exprimat regretul legat de implicarea sa în promovarea companiei Nordis, implicată într-un scandal imobiliar.

Selly este unul dintre influencerii care au promovat ansamblul rezidențial Nordis, proiect despre care ulterior s-a aflat că ar fi parte dintr-o afacere controversată, investigată de Recorder ca fiind condusă de „un clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel”.

Într-un clip recent postat pe TikTok, vloggerul și-a exprimat părerea de rău pentru că a promovat acest proiect și a recunoscut că intenționa să cumpere el însuși un apartament în Mamaia prin intermediul Nordis.

 

Selly regretă colaborarea cu Nordis și explică contextul promovării

 

În vara anului 2021, Selly, care are peste două milioane de urmăritori pe Instagram, a publicat un videoclip de promovare în care elogia ansamblul rezidențial Nordis, afirmând că „face cel mai tare ansamblu rezidențial”. În acel moment, nu existau informații publice care să sugereze că Nordis ar fi implicată în practici frauduloase, spune el.

„Despre Nordis și despre promovarea acestui proiect care s-a dovedit a fi o foarte mare escrocherie, am și eu câteva lucruri de spus, pentru că e multă lume supărată pe mine pe acest subiect”, a declarat Selly în noul său clip.

Vloggerul a explicat contextul colaborării sale cu Nordis, precizând că aceasta a avut loc în iunie 2021, sub forma unui barter și nu a implicat vreo sumă de bani:

„Nu am încasat niciodată niciun leu de la Nordis sau de la altă firmă din grupul Nordis. Am avut o singură colaborare cu ei în anul 2021. Mai exact în luna iunie a anului 2021, este foarte importantă data la care a fost acestă colaborare.

Acea colaborare a fost una de tip barter, nu a fost plătită. Mai exact, aveam nevoie pentru un videoclip muzical, al piesei 5gang să filmez într-o locaţie luxoasă. Şi m-am interesat să filmez în recepţia pe care o aveau ei pe Aleea Alexandru. Aveau o recepţie care era foarte mare, luxos mobilată. Mi-am dorit să folosesc acea recepţie, iar ei mi-au propus la schimb ca în loc să plătesc dacă vreau să promovez Nordis pe Instagram în schimbul închirierii pentru filmare două zile a acestei locaţii.”

 

Lipsa indiciilor de fraudă în momentul promovării

 

Selly a subliniat că la momentul colaborării nu existau informații publice care să sugereze că Nordis ar fi implicată în vreo escrocherie.

„Înainte de iunie 2021, puteţi să verificaţi şi singuri acest lucru, veţi vedea că nu găsiţi absolut niciun lucru negativ despre Nordis. Nu exista atunci în spaţiul public niciun fel de indiciu că ar fi vorba de o fraudă. (...) La momentul respectiv nu exista niciun indiciu rezonabil că ar fi vorba de o escrocherie, de o fraudă, de o firmă neserioasă.”, a spus el, adăugând că a verificat el însuși proiectul și chiar a fost interesat să cumpere un apartament la Mamaia.

Cu toate acestea, Selly a recunoscut că acum, cunoscând informațiile disponibile, regretă că a promovat compania. „Îmi pare foarte rău dacă cineva, în urma story-urilor mele, a decis să semneze o promisiune de vânzare-cumpărare și ulterior să-și piardă banii”, a declarat el.

 

Responsabilitatea influencerilor în promovarea brandurilor

 

Vloggerul a susținut, însă, că nu se consideră vinovat pentru situație, deoarece la momentul promovării nu existau semnale clare că ar fi vorba despre o fraudă.

El a fost de acord că influencerii au o responsabilitate față de ceea ce promovează și că ar trebui să verifice produsele și serviciile înainte de a le recomanda publicului. „Este perfect rezonabil și sunt de acord că un influencer ar trebui să facă această verificare înainte. Dar în absența unor indicii concrete, consider că nu ai cum să blamezi un influencer pentru că a promovat ceva ce mai târziu s-a dovedit a fi o țeapă, pentru că și influencerul acela e și om ca și tine”, a spus Selly, referindu-se la presiunea publică care a apărut în urma scandalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel