Angajata unui restaurant dintr-un mall din Cluj, prinsă gustând mâncarea clienților. ”Așa facem toxiinfecție!”

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran / Sursa: știridecluj.ro
Foto: Capturi de ecran / Sursa: știridecluj.ro

Angajata unui restaurant din zona de mâncare al unui mall din Cluj a fost surprinsă „degustând” mâncarea deservită clienților. 

Femeia în cauză a fost surprinsă într-o filmare făcută de cetățenii martori la cele întâmplate, care ulterior au trimis materialul presei locale. „Cum am reușit eu cu soțul să facem toxiinfecție!” a transmis Maria, pentru Știri de Cluj

În videoclip se poate observa cum angajata restaurantului mănâncă cu degetele din produsele expuse spre vânzare, iar apoi gustă cu polonicul din produsele pe care le gătește și îl pune la loc. 

La scurt timp după apariția materialului în presă, restaurantul a fost închis temporar de inspectorii ANPC. 

Amenzi usturătoare și oprirea temporară a prestării serviciilor. Iată ce au găsit comisarii ANPC la fața locului 

 

„Pe data de 20.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o acțiune de control  la  un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

Ținând cont de neregulile constatate, la SC SPS Impex SRL (Roua), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

- 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei 

- oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 de lei

- oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Cu ocazia derulării acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe nereguli, după cum urmează:

- nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece

- folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine

- depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare

- folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri având capace neconforme

- folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate modificarea stării termice a produselorlipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționalefolosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie

- utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare”, anunță cei de la ANPC. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel