Guvernul a aprobat miercuri un act normativ prin care se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic.
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost aprobată hotărârea de modificare a Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017.
"Sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, în procent de 55% până la 85% acordat personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care este implicat în transportul, recoltarea probelor biologice, testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute în Legea nr.136/2020 privind instituirea acestor măsuri în domeniul sănătăţii publice va fi acordat, practic, în baza acestei Hotărâri de Guvern", a explicat el.
Actul normativ creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care au în îngrijire pacienţii diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 pe perioada situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la articolul 6 din Legea nr. 136/2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News