Potrivit avocatei Oana Iovu, înainte de acţiunea în instanţă, s-a încercat rezolvarea situaţiei pe cale amiabilă, dar fosta conducere a unităţii medicale nu a acceptat să plătească sporurile prevăzute de legislaţia în vigoare.
"Angajaţii Spitalului din Bârlad au fost privaţi de anumite drepturi, iar oamenii nu meritau acest lucru mai ales în această perioadă de pandemie. Am încercat iniţial pe cale amiabilă să rezolvăm problema, dar conducerea de la acea vreme nu a acceptat. Am fost astfel nevoiţi să apelăm la instanţa de judecată. Magistraţii au constatat şi ei că angajaţii spitalului suport COVID-19 au fost privaţi de sporuri cuprinse între 55% şi 85% din salariul de bază, conform legilor în vigoare, legi care au fost eludate de vechea conducere. Aceasta a ţinut la secret un buletin de expertizare emis de către Direcţia de Sănătate Publică, au încercat să îl ascundă şi în instanţă chiar. Documentul a fost emis în anul 2018 şi prevedea acordarea unor sporuri pentru muncă în condiţii deosebit de periculoase. Aceasta este clar o latură a infracţiunii de abuz în serviciu", a declarat, joi, Oana Iovu.
Avocata a precizat că reprezentanţii conducerii spitalului bârlădean nu au atacat decizia dată de instanţă, iar salariaţii urmează să-şi primească drepturile băneşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News