Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage după alegerile generale din septembrie. Calculul a ţinut cont de numeroşii ani petrecuţi de Merkel în parlamentul german, dar şi de vechimea sa în posturi de ministru în guvernul federal şi de cancelar.
Ca toţi foştii cancelari şi preşedinţi germani, Angela Merkel va avea dreptul să ţină un birou după ce îşi va încheia cariera politică. De asemenea, fosta şefă a guvernul federal va primi bani pentru un manager al acestui birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer, precizează dpa.
Cea mai mare pensie din România: 78.634 de lei (16.000 euro)
Cea mai mare pensie plătită în România, până luna trecută, a fost în valoare de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi.
Gheorghe Bălășoiu, românul cu cea mai mare pensie din țară, a decedat la începutul lunii trecut, la 73 de ani.
Bălășoiu a fost director al Penitenciarului Mioveni și a ajuns să încaseze cea mai mare pensie din România, echivalentul a 16.000 euro.
Bălășoiu a profitat de toate pârghiile posibile pentru a ajunge la pensia colosală pe care am amintit-o anterior. Acesta a lucrat în magistratură, apoi a fost șef al Penitenciarului. Ca să profite la maximum și să ajungă la o pensie greu de egalat, înainte de a ieși la pensie în 2005, Bălășoiu a fost încadrat ca procuror, acolo unde a lucrat doar două săptămâni.
Acesta nu s-a oprit aici și înainte de pensionare a renunțat la concediul de odihnă și a făcut multe deplasări în interes de muncă, astfel încât pensia din ultima lună să fie cât mai mare. Reamintim că pensiile speciale se calculează folosind un algoritm "special", doar pentru anumite categorii de pensionari. Algoritmul ține cont de veniturile din ultima lună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News