Anglia nu mai cere test PCR, dacă un test rapid COVID-19 este pozitiv

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Martin Lopez, de la Pexels
Fotografie creată de Martin Lopez, de la Pexels

Anglia suspendă obligativitatea confirmării prin test PCR a rezultatului pozitiv furnizat de un test rapid.

Persoanele care sunt diagnosticate cu COVID-19 în urma unor teste rapide cu flux lateral nu vor mai trebui să confirme acel rezultat pozitiv prin intermediul unui test PCR dacă nu prezintă simptome, a anunţat miercuri Agenţia pentru Securitate Medicală din Marea Britanie (UKHSA), informează Reuters, scrie Agerpres. 

Marea Britanie a raportat numere record de infectări zilnice, iar specialiştii de la UKHSA au spus că rata mare de prevalenţă COVID-19 înseamnă că probabilitatea unui rezultat fals pozitiv oferit de un test cu flux lateral (LFD) este scăzută.

Decizia de miercuri ar putea, de asemenea, să reducă presiunea care apasă pe sistemul naţional de testare şi să diminueze confuzia din rândul populaţiei atunci când rezultatele celor două teste se contrazic între ele.

Grad mare de acurateţe



La nivelurile actuale de prevalenţă COVID-19, oficialii britanici spun că rezultatul pozitiv oferit de un test LFD prezintă probabil un grad mare de acurateţe, chiar dacă testul PCR efectuat ulterior furnizează un rezultat negativ.

"Deşi numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească, această abordare de tip 'tried-and-tested' ('încercat-şi-testat') echivalează cu faptul că testele LFD pot fi utilizate în regim confidenţial pentru a indica infecţia COVID-19 fără a mai fi nevoie de o confirmare printr-un test PCR", a declarat Jenny Harries, director executiv al UKHSA.

Noua hotărâre va intra în vigoare începând din 11 ianuarie în Anglia, iar persoanele care dezvoltă simptome de COVID-19 vor trebui să facă în continuare un test PCR, au precizat reprezentanţii UKHSA.

Decizia de miercuri repetă recomandările din valul de COVID-19 din iarna trecută, când necesitatea confirmării infectării printr-un test PCR a fost suspendată din ianuarie până în martie.

Testele PCR sunt procesate în laboratoare



Testele PCR sunt procesate în laboratoare medicale şi pot fi folosite pentru a identifica varianta virală care a infectat o persoană, în timp ce testele LFD pot fi folosite la domiciliu şi oferă un răspuns în privinţa infectării într-un interval de o jumătate de oră.

Creşterea considerabilă a cererii de teste anti-COVID-19 a provocat probleme de aprovizionare, după ce numeroşi britanici au început să îşi facă stocuri cu astfel de produse. UKHSA a anunţat că 100.000 de locuri suplimentare pentru testare PCR au devenit disponibile şi că, în această ţară, capacitatea de testare a populaţiei s-a dublat, ajungând la 900.000 de teste PCR şi kituri de testare LFD pe zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel