Muncitorilor testaţi negativ li s-a spus să se izoleze în cadrul fermei şi să stea în grupuri mici pentru a reduce riscul răspândirii virusului. Potrivit presei britanice, majoritatea celor 220 de muncitori de la ferma agricolă din comitatul Herefordshire sunt din România şi Bulgaria.
Aceştia sunt cazaţi în 30 de containere, în care, spun surse citate de presa de la Londra, nu se respectau regulile de distanţare fizică. De aceea, apariţia focarului a fost o chestiune de timp.
„A fost un individ şi apoi un grup de persoane care au avut simptome. Domnul şi doamna Green (proprietarii fermei) au aranjat foarte rapid ca acele persoane să fie testate şi ne-au avertizat cu privire la situaţie. Iar noi am efectuat teste proactive în masă tuturor celor ce lucrau la fermă. Şi asta datorită faptului că au cooperat. Este foarte important. Trebuie ca toate autorităţile locale să aibă un plan de control al epidemiei. Asta pentru a încerca să controlezi situaţia, despre care sunt încântat să spun că evoluează foarte bine. Aşa că rezultatul testării în masă de joia trecută este că avem 72 de cazuri care au fost identificate pozitiv”, a declarat Karen Wright, director de sănătate publică, potrivit Știrile PRO TV.
Un muncitor câştiga 9 lire pe oră, apoi salariul creştea la 11 lire pe oră
Presa locală spune că la muncitorii plăteau 50 de lire pe săptămână pentru cazarea în containere. Un lucrător câştiga 9 lire pe oră pentru primele 48 de ore de muncă pe săptămână şi apoi salariul creştea la 11 lire pe oră.
„Potrivit datelor pe care le avem, unii indivizi au ieşit pentru scurte perioade de timp în afara fermei. Şi ştim locul unde s-au deplasat. Dar nu, nu sunt îngrijorată deloc cu privire la sănătatea comunităţii. Desigur, Serviciul Public de Sănătate colaborează cu noi pentru a se asigura că nu există nici o eroare, Nu sunt deloc îngrijorată”, a adăugat Wright.
La ferma respectivă - o afacere de familie, se cultivă fasole şi broccoli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News