„Fară îndoială, în emisfera nordică, mai ales în Europa și America de Nord, sunt întrunite condițiile unei furtuni perfecte. Frigul, timpul petrecut mai mult în interior, interacțiunile sociale de sărbători, combinația acestor factori a dus la creșterea transmiterii virusului în multe țări”, a spus Michael Ryan, directorul Programului de Urgențe de Sănătate din cadrul OMS.
Astfel, oficialii germani au cerut populației să se abțină de la călătorii în afara țării din cauza riscului reprezentat de noile tulpini ale virusului. Joi, autoritățile germane au raportat joi 1.244 de decese, un record de la izbucnirea pandemiei. În plus, numărul infectărilor a crescut cu peste 25 de mii. Până vineri, Germania va depăși 2 milioane de infectări, în pofida măsurilor de carantină instituite încă de la 1 noiembrie.
Spitalele din Spanai, sub presiune
În Spania, spitalele încep din nou să simtă presiunea. Pentru ultimele 24 de ore, Madridul a raportat un record absolut de 39 de mii de cazuri noi COVID, o creștere pusă pe seama interacțiunilor de sărbători.
În Londra, ambulanțele nu mai au unde să ducă pacienții. Poliția metropolitană a fost solicitată să vina în ajutorul serviciului de ambulanță. Cu toate restricțiile, înăsprite gradual în ultimele săptămâni, Regatul nu reușește să inverseze tendința de transmitere galopantă a noii tulpini. „Pandemia este mai rea acum decât în primăvară. Presiunea asupra sistemului de sănătate este mult mai mare, și totuși, restricțiile sunt mai lejere decât în primăvară. Din acest motiv, cerem premierului să instituie măsuri suplimentare”, a spus Sadiq Khan, primarul Londrei.
Între timp, președintele Vladimir Putin a ordonat responsabililor regionali să treacă la următoarea etapă a campaniei de vaccinare. iatr peste Ocean, în timp ce numărul cazurilor a trecut de 23 de milioane și al deceselor depășește zilnic 4 mii, americanii caută cu disperare soluții pentru controlarea pandemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News