Aperitiv grecesc crocant și delicios cu brânză feta. Este atât de ușor de gătit!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Aperitiv grecesc crocant și delicios cu brânză feta. Este atât de ușor de gătit! / Foto: Captura Youtube
Aperitiv grecesc crocant și delicios cu brânză feta. Este atât de ușor de gătit! / Foto: Captura Youtube

Brânza Saganaki este un aperitiv clasic grecesc, care constă dintr-o bucată de brânză prăjită la tigaie. Este simplu de preparat și extrem de savuros. Iată cum puteți prepara acest deliciu tradițional acasă.

Bucurați-vă de acest aperitiv tradițional grecesc, savurând fiecare mușcătură din brânza crocantă și delicioasă!

 

Brânză Saganaki - Ingrediente

 

- 200g de brânză kefalotyri, graviera sau halloumi

- o lingură de făină de grâu

- 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin

- o lămâie

- Pătrunjel proaspăt, tocat fin (opțional)

- Pâine proaspătă, pentru servire

 

Brânză Saganaki - Metoda de preparare

 

Pregătirea brânzei: Începeți prin a tăia brânza în felii groase de aproximativ 1-1,5 cm. Este important să folosiți brânză kefalotyri, graviera sau halloumi, deoarece acestea au un punct de topire ridicat și nu se vor topi complet în timpul prăjirii.

Puneți făina într-o farfurie plată. Uscați brânza cu un șervet de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Treceți fiecare felie de brânză prin făină, asigurându-vă că este acoperită uniform pe toate părțile. Scuturați excesul de făină.

Într-o tigaie de dimensiuni medii, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare. Este important ca uleiul să fie suficient de fierbinte pentru a prăji brânza rapid, formând o crustă crocantă.

Adăugați brânza în tigaia fierbinte. Prăjiți fiecare felie timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau până când devine aurie și crocantă. Folosiți o spatulă pentru a întoarce brânza cu grijă, astfel încât să nu se rupă.

Servirea: Transferați brânza prăjită pe un platou de servire. Stoarceți lămâie proaspătă peste brânza fierbinte pentru a-i oferi o notă de prospețime și aciditate care contrastează plăcut cu gustul sărat al brânzei. Dacă doriți, presărați pătrunjel proaspăt tocat deasupra pentru un plus de culoare și aromă.

Degustarea: Serviți brânza saganaki imediat, alături de pâine proaspătă. Pâinea poate fi folosită pentru a absorbi uleiul delicios și sucul de lămâie rămas pe platou. Acest preparat este perfect ca aperitiv sau ca parte a unui meze grecesc.

 

Sfaturi suplimentare

 

Pentru o variantă autentică, puteți flamba brânza saganaki cu un strop de ouzo sau brandy înainte de a stoarce lămâia, pentru a obține acea senzațională prezentare "în flăcări".

Asigurați-vă că stingeți focul cu suc de lămâie.Experimentați cu diferite tipuri de brânză pentru a găsi cea care vă place cel mai mult.Dacă nu găsiți kefalotyri sau graviera, halloumi este o alternativă excelentă și ușor de găsit în majoritatea magazinelor.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                          

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                           

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                           

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel