Puteți să-l faceți foarte picant sau deloc picant, doar puneți mai mult sau mai puțin usturoi sau adăugați ardei iute în dressing.
De obicei, vinetele se prepară cu coriandru, dar puteți folosi pătrunjel în loc de coriandru. Și asigurați-vă că înmuiați vinetele în apă cu sare înainte de a le prăji, deoarece vor absorbi mai puțin ulei în timpul gătirii.
Ingrediente:
vinete - 700 grame,
ulei rafinat de floarea soarelui - 3 linguri,
usturoi - 3 căței,
pătrunjel - 1 legătură,
apă - 50 ml,
ulei de măsline extra virgin - 50 ml,
oțet - 50 ml,
miere - 1 lingură,
sare și piper după gust.
Modul de preparare
Tăiați vinetele în cuburi, fără a le curăța de coajă. Se stropesc vinetele cu un praf de sare si se pun în apă rece pentru 10-15 minute. Se toacă pătrunjelul și usturoiul.
Prăjitură cu nucă și ciocolată. O rețetă românească de mare succes pentru pofticioșii de dulce
Pregătiți dressingul. Amestecați într-un bol apa rece, oțetul, uleiul de măsline, mierea, sarea, piperul, pătrunjelul și usturoiul zdrobit.
Scurgeți apa din vinete și uscați-le cu un prosop. Se încălzește uleiul într-o tigaie, se pun vinetele, se adaugă sare și se amestecă. Se prăjesc la foc mediu până se înmoaie. Nu uitați să amestecați.
Se toarnă dressingul peste vinetele gata și se amestecă. Acoperiți-le și lăsați-le timp de 30 de minute. Serviți vinetele calde sau reci. Poftă bună!
-------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News