Aplicaţia Infocons, date utile pentru românii din ţară şi din străinătate

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii pot afla foarte uşor numerele de urgenţă din ţară şi din străinătate, alertele europene privind produsele alimentare şi non alimentare, precum şi lista cu unităţile de cazare clasificate şi a agenţiilor de turism licenţiate, utile mai ales în această perioadă.

Aplicaţia Infocons se poate descărca pe telefonul mobil, poate apela numerele de urgenţă şi oferă inclusiv informaţii despre timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei din România, după cum a declarat preşedintele Asociaţiei Infocons, Sorin Mierlea pentru Radio România Actualități.

„Într-un parteneriat cu Poliţia de Frontieră, toate punctele de frontieră ale României pentru trecere rutieră, cu timpii de aşteptare în timp real, ceea ce înseamnă că atât la intrarea pe teritoriul României, cât şi la ieşirea de pe teritoriul României, mai ales în această perioadă în care foarte mulţi români care lucrează în străinătate vin să îşi petreacă concediul în România alături de familii sau se îndreaptă spre alte ţări, au şansa ca, prin aplicaţia Infocons, prin secţiunea SOS, să aibă acces la tot ceea ce înseamnă timpii de aşteptare în timp real pe toate punctele de frontieră rutieră ale României“, a explicat preşedintele Asociaţiei Infocons.

Aplicaţia Infocons poate fi descărcată gratuite şi se poate folosi atât în ţările Uniunii Europene, cât şi în cele non UE. Conţine peste două milioane de produse, inclusiv lista actualizată a adăposturilor de protecţie civilă din România.

A fost creată şi o secţiune care cuprinde şi timpii de aşteptare în punctele de frontieră rutieră ale României, iar oamenii vor putea afla aceste informatii în timp real. În pluş toate Alertele emise de UE se vor regăsi în Aplicaţia InfoCons.

Această aplicaţie este gratuită şi poate fi descărcată din Appstore, Google Play sau Huawei.

Vrei sa pleci în vacanţă? Atunci nu uita să îţi descarci Aplicaţia GRATUITĂ InfoCons pentru a avea acces la:

-lista unităţilor de cazare clasificate;
-lista agenţiilor de turism licenţiate;
-lista unităţilor de alimentaţie publică clasificate.

 

InfoCons: Muștar cu până la 6 E-uri, doar 10% boabe de muștar, și până la 6.5 grame de sare

 

InfoCons a realizat un studiu pe baza produselor tip muștar ce se regăsesc pe piața din România.

100 de produse au făcut obiectul studiului. Aceste produse provin de la mai mulți producători/distribuitori. Ca urmare a centralizării informațiilor au rezultat următoare:

Din punct de vedere al ingredientului principal (boabe de muștar/semințe de muștar sau făină de muștar) din compoziție:

Boabe de muștar/semințe de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 55% din compoziție

Dintre acestea: – 0,01 % au 55% boabe de muștar; -0,01% au 50% boabe de muștar; – 0,01% au 46% boabe de muștar; -0,05% au 10% boabe de muștar

Faină de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 20% din compoziție

Dintre acestea: -0,27% au 20% făină de muștar; -0,01% au 10% făină de muștar. Din punct de vedere al menționării provenienței ingredientului principal: –37% nu menționează proveniența ingredientului principal. Conform datelor culese, 37% din produsele studiate, nu menționează proveniența ingredientului principal, în conformitate cu regulamentul 1169/2011. În ceea ce privește produsele alimentare, trebuie puse în aplicare normele de indicare a țării de origine sau a locului de proveniență a ingredientului primar. În articolul 26, aliniatul 1 se precizează stabilirea normelor generale și cerințelor „privind indicarea țării de origine sau a locului de proveniență a produselor alimentare, care se aplică fără a aduce atingere dispozițiilor specifice ale Uniunii”.

De asemenea „Articolul 26 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 impune indicarea țării de origine sau a locului de proveniență în cazul în care lipsa acestor informații ar putea induce consumatorul în eroare în ceea ce privește adevărata țară de origine sau adevăratul loc de proveniență a produsului alimentar final în cauză, în special dacă informațiile care însoțesc produsul alimentar sau eticheta în ansamblul ei ar sugera în alt fel că produsul are o altă țară de origine sau un alt loc de proveniență. Articolul menționat urmărește să prevină indicarea unor informații înșelătoare referitoare la produsele alimentare care implică o anumită origine a unui produs alimentar când, de fapt, originea sa reală este diferită.”

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în mustar:

88% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)

 

Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 6:

1% din produse au în compoziție 6 E-uri;

9% din produse au în compoziție 4 E-uri;

20% din produse au în compoziție 3 E-uri;

31% din produse au în compoziție 2 E-uri;

27% din produse au în compoziție 1 aditiv;

12% din produse nu au în compoziție E-uri;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel