Mai exact, aproape 4.000 de vizitatori români şi-au petrecut în ianuarie vacanţa în statul din Oceanul Indian, piaţa locală situându-se pe locul al cincilea în lume în clasamentul ţărilor care au trimis cei mai mulţi oameni în această destinaţie exotică.
Pe primele locuri se află Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan, ţări cu o populaţie mult mai numeroasă decât cea locală.
România depăşeşte însă, în mod surprinzător, ţările cele mai dezvoltate ale lumii, precum Germania, Marea Britanie, Franţa sau SUA, state unde salariul mediu şi puterea de cumpărare sunt incomparabil mai mari ca pe plan local. Şi populaţia acestora este mult mai numeroasă.
Cu toate acestea, piaţa locală a contribuit cu 4,3% la totalul turiştilor care au ajuns în Maldive în ianuarie. Prezenţa României în clasament este o noutate după ce în anii anteriori ea era invizibilă în astfel de topuri.
Acum însă, mai mulţi factori au dus la această situaţie, scrie Ziarul Financiar, preluat de Mediafax.
Zboruri directe către Maldive
În primul rând este vorba de lansarea curselor charter de către agenţiile locale de turism, ceea ce înseamnă că există pentru prima dată zboruri directe.
În al doilea rând, numărul destinaţiilor deschise călătorilor este redus, motiv pentru care unii turişti s-au orientat către Maldive chiar dacă poate în mod normal mergeau la schi sau în altă ţară.
Nu în ultimul rând, un avantaj pentru Maldive e faptul că e de fapt un arhipelag format din aproape 1.200 de insule de corali grupate în jurul câtorva zeci de atoli. Astfel, de multe ori pe un atol sau o insulă e un singur resort. De aceea, numărul de cazuri de Covid-19 este relativ mic.
Mai mult, intrarea în ţară se face pe bază de test PCR Covid, pentru a se preveni o explozie a numărului de cazuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News