Așadar, Ministerele PSD au propus în trecut detașarea apropiaților la reprezentanța României din Bruxelles, iar ulterior au propus chiar prelungirea mandatelor. Spre exemplu, cumnatul lui Liviu Dragnea este într-un dintre cazuri, fiind trimis în capitala UE de Ministerul pentru IMM-uri.
Larisa Alina Bluru, pupila lui fostului ministru Ilie Sârbu, a primit încă un mandat până 2023, fiind deja de 11 ani la Bruxelles.
Răzvan Gabriel Aprodu, fiul secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, va mai sta la Bruxelles până în 2022, fiind la al doilea mandat. El este ținut în brațe de Petre Daea, pentru că Aprodu este nașul de cununie al cel puțin unei fete a ministrului în funcție al Agriculturii, scrie g4media.ro.
Iulia Delia Cohen este deja de opt ani la Bruxelles și a mai primit un nou mandat. Ea este o apropiată a lui Achim Irimescu. Prin delegarea acesteia de mai bine de opt ani se ține blocat un post de director de tot opt ani la ANSVSA. Ea a contribuit la implementarea controversatului contract cu IQM, la care Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de peste 200 de milioane de lei la instituția publică veterinară.
Ioana Cîrciu a primit și ea încă un mandat, până în iulie 2023. Ea este rudă prin alianță cu Rovana Plumb, europarlamentarul PSD propus de Guvernul Dăncilă pentru postul de comisar european din partea României.
Iulian Tănase, „cumnatul" lui Liviu Dragnea, ocupă și el un post la Bruxelles, și anume la reprezentanța de „Relații Comerciale Externe", după cum relata Adevărul în debutul anului. Iulian Tănase este fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.
„Pe durata președintiei române a Consiliului Uniunii Europene, prin H.G. 16 din 2017 a fost instituită o schemă suplimentară de personal în cadrul Reprezentanței Permanente, cu caracter temporar, care își încetează valabilitatea la 31 august 2019. După finalizarea președinției române a Consiliului Uniunii Europene, schema de personal a Reprezentanței Permanente revine la structura inițiala prevăzută tot prin H.G. 16 din 2017", a explicat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Reprezentanței de la Bruxelles.
Potrivit g4media.ro, în ceea ce privește prelungirea sau nu a mandatelor unor consilieri cu legături printre miniștri, Mihaela Pop a mai punctat că responsabilitatea revine ministerelor și instituțiilor publice din țară care i-au delegat la Bruxelles: „În revenirea la aceasta schema, deciziile privind încheierea sau prelungirea mandatelor experților detașati se iau exclusiv de către instituțiile trimițătoare".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News