68% dintre managerii companiilor care au participat la studiu au admis că amână plata facturilor pentru a asigura "fluxul" de numerar necesar pentru a-şi continua activitatea de afaceri. Companiile care nu dispun de resurse financiare şi sunt în imposibilitatea de a avea acces la soluţii de creditare întârzie plata facturilor, încercând în acest mod să câştige timp pentru a strânge bani pentru achitarea altor obligaţii.
Firmele din România nu ţin pasul cu facturile
Lipsa resurselor financiare disponibile este principalul motiv pentru care companiile amână plata facturilor (conform celor declarate de 53% din cei intervievaţi), după care urmează majorarea costurilor de funcţionare (15%) şi scăderea vânzărilor (7%).
42% dintre respondenți au declarat că perioada medie pentru achitarea facturilor companiei lor durează între trei până la patru luni, 37% au spus că între două și trei luni, 16% una sau două luni, în timp ce 5% au subliniat că perioada de plată pentru facturi durează mai mult de patru luni.
Sectoarele de activitate economică în care se înregistrează această practică sunt - potrivit studiului - construcțiile, industriile extractive, agricultura, comerțul, produsele farmaceutice, transporturile și serviciile.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News