Aceste crochete își au originea în felurile de mâncare care au fost preparate pe insulă în jurul secolului al X-lea în timpul ocupației otomane. În funcție de regiune, există variații în formă și umplutură. Arancini sunt un fel de crochete cu orezul ca ingredient principal. Pentru a nu da greș cu orezul, folosiți orez cu bob rotund, perfect pentru orice rețetă.
Exista aproximativ 100 de variații: de la cele mai clasice (adică carne tocată și mazăre) la șuncă și mozzarella sau la cele mai originale, cum ar fi fisticul.
Va prezentăm astăzi o rețetă clasică, cu sos bolognez și mazăre.
Ingrediente:
500 de grame de orez cu bob rotund
1.200 de mililitri de apă
3 galbenușuri de ou
100 de grame de parmezan
30 de grame de unt
300 de grame de sos bolognez
75 de grame de mazăre
100 de grame de mozzarella
Sare
1 mână de șofran
2 ouă
Ulei de măsline ușor pentru prăjit
Arancini - Mod de preparare
Fierbeți orezul până când devine moale și puțin lipicios.
Gătiți firele de șofran cu două linguri de apă în timp ce gătiți orezul. Când apa fierbe oprim focul și îl lăsăm să se răcească. Adăugați gălbenușurile în apa șofranului când este rece.
Topiți untul în cuptorul cu microunde și lăsați-l să se răcească.
Radeți parmezanul și puneți deoparte.
Gătiți mazărea într-o cratiță cu un praf de sare și un strop de ulei de măsline.
Amestecă orezul cu amestecul de gălbenușuri și șofran, untul topit și parmezanul. Se întinde orezul pe o tavă largă și se lasă să se răcească.
În timp ce orezul se răcește, puteți pregăti ingredientele pentru umplutură pentru a le avea la îndemână la umplere. În 3 boluri diferite așezăm mazărea gătită, sosul bologonez și mozzarella rasă sau tăiată.
Modelați arancini luând o porție de orez și întinzându-l în mână ca un castron. Umplutura este plasată în gaură: o porție de sos, câteva mazăre și mozzarella. Acoperiți umplutura cu mai mult orez, dându-i o formă rotundă și fără a lăsa umplutura vizibilă.
Băgați bila de orez în ou și apoi în pesmet și prăjiți în ulei de măsline din abundență. Când sunt aurii, îi scoatem din ulei și îi lăsăm pe o tavă cu hârtie absorbantă pentru ca atunci când îi mâncăm să nu aibă atât de mult ulei. Când s-au răcit puțin îi servim fie ca aperitiv, fie ca fel principal.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News