Cursa, care s-a desfășurat azi, a fost marcată de o confruntare intensă și dramatică, româncele având parte de o bătălie strânsă până la ultimii metri, în fața unui public încântat.
Echipajul român a reușit să își păstreze poziția pe locul doi într-o competiție extrem de disputată, fiind despărțit de medalia de aur doar de 43 de sutimi de secundă. Olanda a dominat cursa de la început până la final, impunându-se clar cu un timp de 6:58.67, în timp ce România a terminat cu 7:02.97. Australia, care a fost la rândul ei un adversar redutabil, a obținut locul al treilea cu un timp de 7:02.54.
Citește și: Programul României la Jocurile Olimpice 2024: Competițiile de atletism, canotaj și yachting din 2 august
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel reafirmă poziția puternică a României în canotajul internațional
Această realizare marchează o revenire importantă pentru canotajul românesc la nivel olimpic. Ultima medalie olimpică obținută de România în această probă datează din 2008, când Georgeta Andrunache și Viorica Susanu câștigau aurul la Beijing. Însă, cu această performanță, Vrînceanu și Anghel reafirmă poziția puternică a României în canotajul internațional.
În cadrul aceleași zile, echipajul de dublu rame masculin format din Florin Lehaci și Florin Arteni a terminat pe locul patru într-o finală extrem de strânsă, pierzând podiumul pe ultimii zeci de metri într-o competiție intensă.
Citește și: Primele declarații ale lui David Popovici după bronzul la 100 m liber. Sportivul a primit mii de felicitări
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost un succes remarcabil pentru echipa de canotaj a României, care a reușit să se califice în nu mai puțin de nouă finale. Pe lângă medalia de argint la dublu rame feminin, România a câștigat aurul la dublu vâsle masculin și argintul la dublu vâsle feminin, consolidându-și astfel poziția de forță în canotajul mondial.
În total, România a obținut cinci medalii la JO 2024, două de aur, una de argint la dublu rame feminin și una la dublu vâsle feminin, și o medalie de bronz, adusă de David Popovici la 100 metri liber. Performanțele echipei românești subliniază talentul și determinarea sportivilor români în fața competiției internaționale de elită.
David Popovici cere investiții mai mari în sportul românesc
Superstarul român atrage atenția și asupra faptului că investițiile trebuie gândite foarte bine.
"Acum am venit 3 oameni calificaţi la înot. De ce să mint? Sunt cumva invidios pe delegaţiile ţărilor care au la fel sau mai puţini locuitori decât noi, dar au trimis aici o tonă de inşi. Mi-ar plăcea şi mie, ne-ar plăcea tuturor. De ce să nu avem mai mulţi olimpici? Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap. Nu doar să vorbim despre asta, chiar să facem ceva. Eu îmi voi îndeplini partea. Nu ştiu acum ce înseamnă asta, dar voi avea tot timpul să mă gândesc. Asta este o misiune mult mai importantă pentru mine şi tot sportul, decât să înot patru lungimi de bazin, să bag mâna în faţă şi să iau aurul. OK, impresionant, tare, ne-am distrat, bucurat, dar nu despre asta este vorba la sfârşitul zilei, ci despre a face o diferenţă, iar eu voi face tot posibilul pentru asta," a mai spus David Popovici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News