Armata americană îl critică pe Trump și sugerează că a făcut ilegal campanie electorală în Cimitirul Arlington

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Armata SUA a emis o mustrare dură la adresa campaniei prezidențiale a lui Donald Trump cu privire la incidentul de luni, de la Cimitirul Național Arlington.  

Potrivit unui comunicat al Armatei SUA, participanții la ceremonie „au fost informați cu privire la legile federale” privind activitatea politică la cimitir, iar aceștia au „dat brusc la o parte” un angajat al cimitirului.

„Participanții la ceremonia din 26 august și la vizita ulterioară a Secțiunii 60 au fost informați cu privire la legile federale, regulamentele armatei și politicile DoD, care interzic în mod clar activitățile politice pe teritoriul cimitirului. Un angajat al ANC care a încercat să asigure respectarea acestor reguli a fost brusc dat la o parte”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al armatei în declarație, relatează CNN.

„Acest incident a fost nefericit și este, de asemenea, nefericit că angajata ANC și profesionalismul ei au fost atacate pe nedrept. ANC este un sanctuar național al morților onorați ai forțelor armate, iar personalul său dedicat va continua să se asigure că ceremoniile publice se desfășoară cu demnitatea și respectul pe care le merită cei căzuți ai națiunii”, se arată în declarație. 

Purtătorul de cuvânt al armatei a declarat că, deși incidentul a fost raportat departamentului de poliție de la Joint Base Myer-Henderson Hall, angajatul în cauză „a decis să nu depună plângere”, astfel încât armata „consideră această problemă închisă”.

Ce s-a întâmplat în Cimitirul Național Arlington

 

Trump a vizitat cimitirul după depunerea unei coroane de flori în onoarea celor 13 militari americani care au fost uciși la poarta Abbey a aeroportului din Kabul, în Afganistan, în urmă cu trei ani.

Un individ a blocat fizic echipa lui Trump să îl însoțească în timpul vizitei de luni, au declarat doi oficiali ai campaniei Trump. Un purtător de cuvânt al cimitirului a confirmat pentru CNN că „a existat un incident” și că „a fost depus un raport”, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Într-o postare pe Truth Social, rețeteaua lui Trump de socializare, acesta a părut să sugereze că incidentul a pornit de la utilizarea fotografiei de către campania sa, împărtășind o declarație din partea membrilor familiilor soldaților căzuți la datorie care își exprimau aprobarea.

„Ne-am dat acordul pentru ca videograful și fotograful oficial al președintelui Trump să participe la eveniment, asigurându-ne că aceste momente sacre de aducere aminte au fost surprinse cu respect și astfel putem prețui aceste amintiri pentru totdeauna”, au declarat familiile.

Dar, potrivit unei declarații a Cimitirului Național Arlington, obținută de CNN, legea federală interzice campania politică sau activitățile legate de alegeri în cimitirele militare naționale ale armatei.

Cimitirul a declarat că „a întărit și a împărtășit pe scară largă această lege și interdicțiile sale cu toți participanții”, ceea ce include „fotografi, creatori de conținut sau orice alte persoane care participă în scopuri sau în sprijinul direct al campaniei unui candidat politic partizan”.

Un angajat al cimitirului a încercat să împiedice echipa lui Trump să fotografieze și să filmeze

 

Postarea lui Trump a venit după ce site-ul NPR a relatat despre o „altercație verbală și fizică”. O sursă la curent cu incidentul a declarat pentru postul de televiziune că un oficial al cimitirului a încercat să împiedice echipa lui Trump să fotografieze și să filmeze în zona în care sunt îngropate victimele recente ale SUA. În replică, personalul de campanie al lui Trump „l-a agresat verbal și l-a dat la o parte pe oficial”, potrivit NPR.

Purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung, a contestat afirmațiile privind o altercație fizică, dar a declarat că o persoană anonimă a decis să „blocheze fizic membrii echipei președintelui Trump în timpul unei ceremonii foarte solemne”. Cheung a sugerat că echipa lui Trump are înregistrări video care să susțină afirmația.

Managerul de campanie al lui Trump, Chris LaCivita, a explicat, într-o declarație, că „președintele Trump a fost acolo la invitația Familiilor Gold Star de la Abbey Gate pentru a-i onora pe cei dragi lor care au făcut sacrificiul suprem pentru țara lor”.

„Pentru ca un individ josnic să împiedice fizic echipa președintelui Trump să îl însoțească la acest eveniment solemn este o rușine și nu merită să reprezinte terenurile goale ale Cimitirului Național Arlington. Oricine ar fi acest individ care răspândește aceste minciuni dezonorează bărbații și femeile din forțele noastre armate și nu îi respectă pe toți cei care au plătit prețul pentru apărarea țării noastre”, a continuat LaCivita, mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel