Armata Ucrainei pierde poziții în Donețk. Trupele s-au retras pentru "a salva viețile soldaților"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Armata Ucrainei se află într-o defensivă căreia îi face față tot mai greu.

Armata ucraineană și-a părăsit pozițiile în satul Urozhayne, regiunea Donețk, „pentru a salva viețile soldaților”. Acest lucru a fost raportat de oficiali citați de presa de la Kiev. Satul „a fost complet distrus de atacurile rusești”. În ultimele luni, Ucraina a pierdut mai multe poziții, chiar dacă nu foarte importante. Totul pare să se fi transformat într-un conflict înghețat cu o înaintare minimă din partea armatei Rusiei. Nici o parte nu este însă dispusă să cedeze, iar în acest caz va câștiga țara care va reuși să mențină fluxul financiar necesar desfășurării armatei pe termen lung. Ucraina este foarte dependentă de ajutorul din partea Statelor Unite și țărilor europene. De cealaltă parte, Rusia dă semne de slăbiciune financiară, în condițiile în care traiul cetățenilor nu era nici pe departe unul grozav, undeva la 180 de euro pe lună, înainte de începerea războiului. Oprirea exportului de gaze și petrol în Europa văduvește financiar Moscova care trebuie să accepte prețuri mai mici la produsele pe care le exportă, din partea Chinei sau Indiei. De asemenea, multe produse occidentale lipsesc în Rusia, care în schimb a început să umple rafturile magazinelor cu alimente chinezești și braziliene. 

 

Moscova: „Posibilă desfășurare de rachete nucleare ca răspuns la decizia SUA"

 

Rusia nu exclude desfășurarea de rachete nucleare ca răspuns la decizia SUA de a staționa rachete cu rază lungă în Germania începând cu 2026, a anunțat ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov. „Nu exclud nimic”, a spus el, răspunzând la o întrebare în acest sens. 

„Dacă autoritățile germane consideră că este rezonabil să desfășoare activități incendiare pe baza, după cum spun ei, a ceea ce avem în Kaliningrad, atunci vom răspunde cu măsurile de represalii pe care le considerăm adecvate”, a adăugat el.

Rusia trebuie să-și calibreze răspunsul fără „constrângeri interne". „Avem o gamă largă de opțiuni. Nu este vorba despre amenințarea pe cineva, ci despre găsirea celei mai eficiente modalități de a răspunde noilor provocări, în special în ceea ce privește costurile. Nimic nu este predeterminat. Din păcate, în acest moment Occidentul a decis să urmeze calea escaladării, urmărind pretexte exagerate pentru a ne acuza de încălcarea securității sale”, a mai spus acesta. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel