Ingredientele principale în salata grecească sunt roșiile, castraveții, ceapa, măslinele negre și brânza feta. O salată foarte gustoasă, asezonată cu ulei de măsline extravirgin și oregano: o putem servi ca garnitură sau ca un fel de mâncare complet, perfect pentru zilele călduroase.
Încercați rețete similare cu aceste ingrediente, cum ar fi salata de pepene proaspăt, castraveți și feta sau o salată de pui mai clasică.
O să-ți placă și: Budincă de ciocolată - Cum să faci "desertul zeilor", un preparat clasic al bucătăriei italiene
Ingrediente pentru 2 persoane
- 200 g brânză feta
- 1 ceapă roșie
- 1 castravete
- 4 roșii
- 10-12 măsline negre
- ulei de măsline extra virgin
- oregano după gust
Cum se prepară salata grecească
Spălați și tăiați roșiile în cubulețe și puneți-le într-o salatieră sau într-un castron.
Se taie ceapa în felii nu prea subțiri.
Tăiați castravetele în felii sau cuburi. Puteți alege dacă îl decojiți sau nu, caz în care îl spălați bine.
Se amestecă legumele, se adaugă măslinele și brânza feta tăiată cubulețe.
Se asezonează cu puțin ulei și puțin oregano.
Se amestecă totul ușor și se lasă să stea la rece 20-30 de minute pentru ca aromele să se amestece mai bine.
Salata grecească se servește cu crutoane de pâine prăjită.
Vezi și: Budincă de ciuperci - Rețeta tradițională din bucătăria românească
Trucuri și mod de servire
Dacă doriți, puteți adăuga puțină sare: nu uitați că brânza feta este deja foarte gustoasă. Unele versiuni ale acestei salate includ și ardei verzi tăiați în fâșii.
Pentru o versiune vegană a mâncării, puteți înlocui brânza feta cu tofu. Salata grecească este un preparat excelent pentru prânzuri de vară ușoare, dar gustoase.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News