Cel mai bun aluat pentru plăcintă se face cu ingrediente proaspete și un strop de iubire. Iată cum se face.
Ingrediente
- 500 g făină
- 320-350 ml apă călduţă
- 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
- 1 linguriţă cu vârf de zahăr
- 1 linguriţă rasă de sare
- 50 g untura sau unt sau 50 ml ulei
Vezi și: Cum să faci acasă pui ca la KFC - Rețeta simplă, cu rezultat GARANTAT
Cum se prepară cel mai bun aluat pentru plăcintă
Se cerne făina şi se amestecă împreună cu zahărul şi drojdia uscată. Adăugaţi sarea şi 3/4 din apa călduţă şi amestecaţi. Trebuie să obţineţi un aluat potrivit de tare, potrivit DcNews. Se adăugă untura treptat şi se frământă până când aluatul se desprinde de mână. Trântiţi aluatul de masă de câteva ori. Veţi vedea că devine mai fin şi mai elastic.
Aşezaţi aluatul în castron, acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi la cald să dospească, aproximativ o oră. Se întind foi pe masa presărată cu făină, cu ajutorul unui sucitor din lemn. Se foloseşte la plăcinte de orice fel, coapte în cuptor, la tigaie cu sau fără ulei, pe plită sau se pot face gogoşi sau scovergi.
Dacă ți-a placut rețeta de cel mai bun aluat pentru plăcintă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Găluști de varză acră. Rețeta tradițională, veche de aproape 100 de ani
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News