Moliciunea și textura mătăsoasă sunt calitățile care fac ca piureul de cartofi să fie perfect.
Mulți bucătari cred că, pur și simplu, nu există nicio modalitate de a obține această consistență perfectă de fiecare dată.
Prin urmare, bucătarii amatori, care își asumă sarcina de a face piure de cartofi, se bazează doar pe noroc.
Dar aceasta este o abordare falsă. Există un truc al bucătarilor, pentru ca piureul de cartofi să fie perfect în toate cazurile.
Trebuie să pregătiți corect ingredientul principal.
Secretul gătirii unui piure bun începe cu alegerea cartofilor. Cel mai bun piure se face din cartofi albi, care se simt grei în mână. Când îi cureți, pulpa nu trebuie sa fie umedă, adică nu trebuie sa fie plini de apă. Cei mai buni sunt cei făinoși. Dacă îi cumpărați din supermarket, de obicei scrie pe etichetă că sunt pentru fiert.
Ce să faci cu cartofii înainte de a face piure de cartofi?
Leguma trebuie să fie bine uscată. Pentru a face acest lucru, puneți cartofii fierți într-o cratiță.
Desigur, nu trebuie să existe ulei pe ustensile, altfel procesul de eliminare a excesului de umiditate din produs se va transforma în prăjire.
De asemenea, este indicat să puneți cartofii în oala deja încălzită.
Ingrediente:
500 g cartofi
2 linguri de unt topit sau ulei de măsline
1 lingură smântână grasă (opțional, dar recomandat)
Laptele proaspăt/ lapte degresat sau fără lactoză, pentru a regla textura
Sare și piper după gust
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
După câteva minute de fiert cartofii, ingredientul va fi gata să fie "transformat" în piure de cartofi. Componenta de cartofi trebuie transferată într-un recipient separat, începeți să o zdrobiți cartofii și numai apoi adăugați untul, smântâna, sarea și piperul și amestecați. Reglați textura cu lapte cald, în funcție de cât de tare doriți să fie compoziția.
Pentru a obține o textură moale puteți folosi un zdrobitor de cartofi sau chiar o strecurătoare! Asta face un cartof foarte fin. Nu uitați să pasați întotdeauna cartoful cât este fierbinte sau altfel vă va fi greu să îl zdrobiți! Pentru a face cartoful mai rustic, puteți folosi chiar și o furculiță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News