Urmează această rețetă ușoară pas cu pas și descoperă cum să prepari un aperitiv rece ușor și delicios.
Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient. Mai gustoasă decât în orice supermarket
Ingrediente pentru prepararea pateului de legume cu ciuperci
- 250 de grame de ciuperci
- 75 de grame de unt
- 1 legătură de ceapă verde
- 100 de grame de brânză de vaci sau brânză proaspătă fără sare
- 25 de grame de pesmet
- ½ pahar de oțet sherry
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper negru.
Cum se face pate de legume cu ciuperci
Pentru a începe prepararea acestui pateu delicios, topește mai întâi jumătate din unt într-o tigaie pentru a prăji ceapa verde. Continuați să prăjiți timp de aproximativ cinci minute sau până când ceapa se înmoaie.
Apoi adăugați ciupercile în tigaie. Nu uitați să tocați mărunt ciupercile înainte de a le adăuga. Se amestecă constant și se fierbe în continuare la foc mic până când ciupercile au căpătat o culoare închisă și excesul de lichid s-a evaporat.
Amestecați sosul până obțineți o pastă mai mult sau mai puțin omogenă, puteți folosi un blender sau orice robot de bucătărie pe care îl aveți acasă. Apoi adăugați brânza împreună cu pesmetul și oțetul sherry și bateți totul din nou pentru câteva minute.
În continuare topim restul de unt în cuptorul cu microunde și turnam peste preparatul anterior. Batem din nou până obținem un piure fin și omogen și condimentăm cu sare și piper după gust.
Păstrați pateul de ciuperci și legume în borcane de sticlă și dați-l la frigider până se răcește complet, apoi îl puteți servi.
Poftă bună!
Vezi și
Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!
Dacă aveți oaspeți la masă și doriți să pregătiți niște aperitive ușoare, nimic mai bun decât pateurile. La StiriDiaspora.ro avem o mare varietate și astăzi vă oferim o variantă vegană delicioasă făcută din legume. Veți iubi acest pate de legume pentru aroma sa blândă și textura incredibilă.
Pate de legume - Ingrediente
- 1 bucată vânătă
- ½ de ceapă albă
- 1 cățel de usturoi
- 5 grame de pătrunjel proaspăt
- ½ linguriță de chimion
- 1 strop de ulei de măsline
- zeamă de lămâie (după gust)
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News