Asistenţă juridică gratuită pentru victimele violenţei domestice; ordinele de protecție, prelungite la 12 luni: Legea, votată în Camerei Deputaţilor

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Proiectul legislativ prin care victimele violenţei domestice primesc asistenţă juridică gratuită va fi supus, astăzi, votului final în plenul Camerei Deputaţilor, după ce ieri a fost adoptat pe articole.

Documentul prevede şi extinderea la 12 luni a duratei ordinelor de protecţie. Iniţiativa este rezultatul consultărilor cu victimele violenţei domestice şi cu societatea civilă, a precizat deputatul USR Oana Ţoiu.

„Asigurăm asistenţă juridică gratuită şi în apel, nu doar la prima înfăţişare, pentru că, din nou, de multe ori, accesul la resurse pentru a te putea apăra până la capăt este unul din motivele pe care victimele le iau în considerare atunci când aleg să rămână sau să plece de lângă agresor“, potrivit Oanei Țoiu.

Deputatul PNL Mara Calista a menţionat că multe cazuri nici nu ajung în atenţia autorităţilor.

„Din păcate, foarte multe cazuri de violenţă nu ajung în atenţia publică, pentru că factorul material este una din cauzele pentru care victimele nu se prezintă mai departe pentru a lua măsuri de a se îndepărta de soţul agresor, de concubinul agresor, deseori cu copii minori implicaţi în aceste cazuri de violenţă“, susține Mara Calista.

La rândul său, deputatul UDMR Éva-Andrea Csép a subliniat că accentul trebuie pus inclusiv pe creşterea numărului de centre de consiliere pentru victimele violenţei domestice, a informat reporterul RRA, citează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel