Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi Asociaţia Forumul Judecătorilor din România susțin că modificările votate miercuri reprezintă o "schimbare drastică şi nejustificată a modului în care legiuitorul înţelege să creioneze politica penală a statului".
"În mare parte acestea (n.r. modificările votate) nu au nicio legătură cu deciziile pronunţate de Curtea Constituţională, fiind însă o schimbare drastică şi nejustificată a modului în care legiuitorul înţelege să creioneze politica penală a statului, cu un accent pronunţat spre evitarea tragerii la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi cu o lipsă totală de interes în ceea ce priveşte interesul general şi situaţia victimelor", se arată într-un comunicat remis presei.
Magistraţii celor două asociații desființează Codul Penal votat miercuri și spun că observă "cu îngrijorare, incoerenţa din cuprinsul aceluiaşi act normativ, în mod vizibil direcţionată spre uşurarea situaţiei inculpaţilor cercetaţi pentru anumite infracţiuni de serviciu, respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu".
Camera Deputaților a votat miercuri modificările la Codul Penal, după dezbateri pe repede înainte în comisia Iordache.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News