Atac în Regatul Unit: Mai mulți bărbați est-europeni aflați într-un BMW au fost atacați brutal de o mulțime furioasă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Criză în Marea Britanie: Închisorile sunt pline după sutele de arestări din protestele violente anti-imigrație / Foto: Captura Video BBC
Criză în Marea Britanie: Închisorile sunt pline după sutele de arestări din protestele violente anti-imigrație / Foto: Captura Video BBC

Într-unul dintre cele mai agresive incidente recente de violență urbană din Regatul Unit, un BMW a fost atacat de o mulțime furioasă în orașul Hull, sâmbătă după-amiază. Ocupanții mașinii, identificați ulterior de poliția din Humberside ca fiind bărbați din Europa de Est, au fost victimele unui atac brutal care a scos în evidență creșterea alarmantă a violenței în oraș.

Videoclipuri distribuite pe rețelele de socializare arată momentele dramatice în care mulțimea a încercuit vehiculul, forțând portierele și atacându-i pe cei din interior. Strigătele de "prindeți-i" și insultele rasiste au amplificat tensiunea, transformând scena într-un coșmar pentru cei implicați.

 

Detalii ale incidentului

 

Atacul a avut loc în nord-vestul centrului orașului Hull, în jurul orei 16:45, conform analizei videoclipurilor de pe rețelele sociale efectuate de BBC Verify. Într-unul dintre videoclipuri, coloane mari de fum negru se ridicau spre cer, în timp ce mașina era prinsă într-o parcare, încercând disperat să scape de mulțimea agresivă.

Mașina a fost blocată pe bordură și rapid invadată de bărbați furioși, dintre care mulți erau mascați și înarmați cu șurubelnițe și alte obiecte contondente. Aceștia au spart farurile din spate ale mașinii și au încercat să deschidă ușile pentru a-i prinde pe cei din interior. O serie de obiecte, inclusiv cărămizi și un cărucior de cumpărături, au fost aruncate în vehicul.

Unul dintre atacatori, identificat ulterior ca fiind John Honey, a fost văzut încercând să spargă geamurile BMW-ului. Folosind recunoașterea facială și profilurile de pe rețelele sociale, s-a confirmat că acesta a participat și la alte jafuri în centrul orașului în aceeași zi. Poliția din Humberside a anunțat că Honey a fost acuzat de tulburări violente, jaf, spargere și daune penale, fiind în prezent în arest.

 

Reacția autorităților și evoluția situației

 

Poliția a intervenit la scurt timp după atac, reușind să disperseze mulțimea și să asigure zona. Bărbații din BMW au reușit să scape nevătămați, însă incidentul a lăsat o amprentă puternică asupra orașului. Alți 28 de indivizi au fost arestați în legătură cu violențele din acea zi.

Atacul asupra BMW-ului a avut loc pe fondul unei adunări mai mari în centrul orașului Hull, unde mulțimea s-a strâns pentru a protesta împotriva imigranților. Afișe cu mesajul "Ajunge!" au fost distribuite online, chemând oamenii să se adune în Victoria Square. Evenimentul a fost organizat de "Hull Patriotic Protestors", un grup care exprimă nemulțumiri față de "afluxul de invadatori ilegali" și "declinul economic" al orașului.

Contramanifestații și discursuri anti-imigranți au fost observate în apropiere, menținute sub control de un cordon de ofițeri de poliție. În timpul zilei, au avut loc atacuri asupra Hotelului Royal, unde sunt cazați solicitanți de azil, și asupra ofițerilor de poliție.

Incidentul a stârnit reacții vehemente din partea comunității și a autorităților locale, care au condamnat actele de violență și rasism. Poliția din Humberside continuă investigațiile și caută să identifice toți cei implicați în aceste acte violente.

Această escaladare a violenței în Hull reflectă o tensiune socială și politică mai largă, care necesită atenție urgentă pentru a preveni astfel de incidente în viitor și pentru a proteja toate comunitățile din oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel