Atac la un festival din Germania. Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un atac a avut loc la "Festivalul Diversității" din Solingen. 

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte cinci rănite grav într-un atac cu cuțitul la un festival din orașul Solingen, situat în vestul Germaniei, au anunțat autoritățile. Incidentul s-a petrecut în piața Fronhof, unde trupe live susțineau concerte.

"Noi, cei din Solingen, suntem cu toții în stare de șoc. Cu toții am vrut să sărbătorim împreună aniversarea orașului nostru și acum avem morți și răniți de plâns," a declarat primarul din Solingen, Tim Kurzbach.

Atacatorul de la Solingen este căutat

 

Poliția a confirmat că suspectul este în libertate, ceea ce a determinat emiterea unei alerte majore și declanșarea unei operațiuni de căutare.

Potrivit agenției de știri germane DPA, surse neidentificate din cadrul poliției au indicat că arma folosită în atac ar fi fost un cuțit. Atacatorul ar fi înjunghiat la întâmplare mai multe persoane, conform rapoartelor interne.

Philipp Müller, unul dintre organizatorii festivalului, a urcat pe scenă pentru a avertiza participanții să rămână vigilenți, pentru că agresorul nu a fost încă prins.

"Mi se rupe inima că a avut loc un atac asupra orașului nostru,," a mai spus primarul Kurzbach.

Atacul a avut loc la "Festivalului Diversității," organizat pentru a celebra cea de-a 650-a aniversare a orașului. Evenimentul, care a început vineri și urma să dureze până duminică, includea mai multe scene cu spectacole de muzică live, cabaret și acrobații.

Solingen, un oraș cu aproximativ 160.000 de locuitori, se află în apropiere de Köln și Düsseldorf, în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat stat al Germaniei, care se învecinează cu Țările de Jos. Din cauza atacului, autoritățile au anulat restul evenimentului de weekend.

Ministrul de interne al statului, Herbert Reul, a vizitat locul atacului sâmbătă dimineață, declarând că a fost un atac deliberat asupra vieții umane, dar a refuzat să comenteze cu privire la motivele agresorului. Un purtător de cuvânt al poliției a menționat că nu pot oferi detalii suplimentare despre presupusul atacator.

Atacuri cu cuțitul în Germania

 

Incidentul din Solingen amintește de alte atacuri recente din Germania. În iunie, un polițist de 29 de ani a murit după ce a fost înjunghiat în Mannheim, în timpul unui atac asupra unei demonstrații de dreapta.

În acest caz, atacatorul, un afgan de 25 de ani sosit în Germania în 2014, a atacat membri ai unei mișcări anti-islamice într-un oraș din vestul țării. El este acuzat de omor, tentativă de omor în cinci cazuri și vătămare corporală gravă, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliției.

Tânărul, rănit după ce a fost împușcat de un polițist, a fost operat, iar medicii i-au salvat viața. Imaginile cu atacul, care au circulat pe rețelele sociale, au fost descrise drept "oribile" de Olaf Scholz. În acestea, se vede cum agresorul, înarmat cu un cuțit, atacă mai întâi membri ai Mișcării Cetățenești Pax Europa (BPE), cunoscută pentru opoziția sa față de Islamul politic în Germania. Printre răniți se numără și Michael Stürzenberger, o personalitate cunoscută pentru activismul său împotriva Islamului și legăturile sale cu extrema dreaptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel