Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Franța din cauza condițiilor meteo severe

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Franța din cauza condițiilor meteo severe / Sursa foto: freepik.com
Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Franța din cauza condițiilor meteo severe / Sursa foto: freepik.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români aflați în Franța sau care intenționează să călătorească în această țară, din cauza condițiilor meteorologice severe anunțate de Meteo France. 

Potrivit informațiilor oficiale, mai multe regiuni ale Franței sunt afectate de furtuni puternice, ploi abundente și inundații.

Departamentul Seine-et-Marne se află sub cod roșu de furtuni și inundații, în timp ce regiunile Centre-Val-de-Loire, Ile-de-France și Champagne-Ardenne sunt sub cod portocaliu. Acestea din urmă se confruntă cu vânturi violente, precipitații abundente și riscuri mari de inundații, ceea ce poate provoca perturbări majore în funcționarea infrastructurilor și poate afecta siguranța cetățenilor.

Avertizarea este valabilă inclusiv pentru data de 11 octombrie 2024, iar autoritățile franceze au recomandat evitarea deplasărilor în zonele afectate, urmărirea constantă a evoluției meteorologice și respectarea instrucțiunilor emise de autorități. Condițiile meteo extreme pot afecta traficul rutier și feroviar, iar alimentarea cu energie electrică ar putea fi întreruptă. Există, de asemenea, riscuri semnificative de alunecări de teren și de avarii la diguri și poduri.

„Se preconizează perturbări în funcţionarea reţelei rutiere şi/sau feroviare, precum şi posibile întreruperi ale furnizării electricităţii, alunecări de teren şi prăbuşiri ale unor diguri sau poduri”, a transmis MAE.

 

Recomandări pentru cetățenii români

 

MAE sfătuiește cetățenii români aflați în Franța să se informeze constant asupra evoluției condițiilor meteorologice. Pentru actualizări în timp real, aceștia pot accesa site-ul oficial Meteo France (www.meteofrance.com). De asemenea, pentru informații referitoare la circulația trenurilor, se recomandă consultarea paginilor dedicate ale operatorului SNCF la adresa https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

În cazul în care cetățenii români întâmpină dificultăți sau se află în situații de urgență, aceștia pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

 

Telefoane de urgență

 

Cetățenii români care se află în situații de urgență în diverse regiuni ale Franței pot contacta următoarele consulate, în funcție de regiunea în care se află:

Consulatul General al României la Paris: +33680713729

Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164

Consulatul General al României la Lyon: +33643627736

Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022

MAE încurajează prudență maximă și respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse de autoritățile franceze.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel