Aterizare de urgență în Brazilia a unui avion din Spania: 30 de persoane au fost rănite din cauza turbulențelor puternice

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Aterizare de urgență în Brazilia a unui avion din Spania: 30 de persoane au fost rănite din cauza turbulențelor puternice
Aterizare de urgență în Brazilia a unui avion din Spania: 30 de persoane au fost rănite din cauza turbulențelor puternice

Un avion Boeing 787-9 al companiei spaniole Air Europa a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgență în Brazilia, după ce a întâmpinat turbulențe severe. Incidentul a provocat rănirea a aproximativ 30 de pasageri. 

Aeronava transporta 325 de persoane și plecase din Madrid, având ca destinație finală Montevideo, Uruguay. Acest incident marchează al treilea eveniment semnificativ de acest tip în ultimele săptămâni.

Zborul UX45 se afla deasupra coastei braziliene când a întâlnit turbulențele puternice. Conform datelor furnizate de platforma Flightradar24, avionul a înregistrat o schimbare bruscă a vitezei la altitudinea de aproximativ 11.000 de metri în jurul orei 6:34, conform Corriere Della Sera.

 

Mai multe persoane care nu purtau centuri de siguranță au fost rănite

 

În timpul turbulențelor, mai multe persoane care nu purtau centuri de siguranță au fost aruncate împotriva plafonului, provocând daune interne aeronavei. Piloții, alertați de însoțitorii de bord, au solicitat imediat o aterizare de urgență în Natal, Brazilia, pentru a primi ajutor medical de urgență. La aeroport, 15 ambulanțe erau pregătite să ofere asistență. Din cei 30 de răniți, șapte au fost transportați la spitalele din oraș, în timp ce ceilalți au suferit doar contuzii minore, conform unei declarații a companiei Air Europa.

Acest eveniment nu este unul izolat. La 20 mai, un Boeing 777-300ER al Singapore Airlines care zbura de la Londra la Singapore a fost nevoit să aterizeze de urgență la Bangkok, Thailanda, din cauza unor turbulențe severe. În acest incident, un bărbat a decedat, cel mai probabil din cauza unui atac de cord, și aproximativ o sută de persoane au fost rănite.

Pe 26 mai, un alt Boeing 787 al Qatar Airways, care zbura de la Doha la Dublin, a întâmpinat turbulențe puternice în timp ce survola Turcia. Avionul a reușit să aterizeze în siguranță în Irlanda, cu 12 pasageri și membri ai echipajului răniți.

 

Reacții și măsuri

 

Aceste incidente recente au determinat companiile aeriene să acorde o atenție sporită monitorizării turbulențelor. La reuniunea anuală a companiilor aeriene, s-a discutat intens despre necesitatea unor măsuri suplimentare pentru a reduce riscurile asociate turbulențelor și pentru a asigura siguranța pasagerilor.

Se așteaptă ca noi reglementări și proceduri de siguranță să fie implementate în curând pentru a preveni astfel de incidente pe viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel