Au apărut noi imagini cu operațiunea de salvare a tinerilor români din Italia. Doar atât au putut să facă? O bătaie de joc!

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Cei trei români înecați în râul Natisone
Cei trei români înecați în râul Natisone

Pe internet circulă noi imagini cu așa-zisa operațiune de salvare a tinerilor români care au fost luați de apele râului Natisone, dintr-o comună de lângă Udine. Imaginile sunt revoltătoare și arată un amatorism crunt al echipelor de salvare. 

Presa din Italia a scris inițial despre faptul că s-ar fi încercat aruncarea unei frânghii către tineri, dar aceștia nu au reușit să o prindă, iar în cele din urmă au fost luați de vâltoarea tot mai puternică a râului.

Imaginile care au apărut acum pe internet arată ce a însemnat de fapt operațiunea de salvare de la sol și totul poate fi privit într-o nouă cheie, diferită de relatările presei italiene: ce au făcut pompierii de fapt? 

Imaginile arată un amatorism feroce

 

Pompierii care au reușit să ajungă totuși în timp util la fața locului le-ar fi putut salva viața celor trei tineri români. Însă totul pare să fi evoluat foarte lent: aceștia au desfășurat o autospecială de salvare la înălțime, încercând să ajungă la aceștia prin brațul autospecialei. Un pompier ar fi trebuit să ajungă cât mai aproape de cei trei și să le arunce o frânghie de care aceștia să se prindă, iar apoi să fie trași în siguranță, pe brațul autospecialei. Având în vedere desfășurarea operațiunii, salvatorilor le-ar mai fi luat probabil câteva minute bune până ar fi ajuns la măcar unul dintre ei.

Pe imagini se vede de asemenea cum curenții puternici ai râului i-au desprins pe cei trei din îmbrățișarea care ar fi trebuit să-i facă mai stabili în fața apei tot mai agitate. Cele două tinere (dintre care una care nu știa să înoate) sunt disperate să-și salveze viața, dând din mâini puternic. 

Băiatul care pare că a înotat ceva mai bine este mișcat puternic de apa tot mai agitată și este împins în aval, fix pe sub autospeciala pompierilor care se afla pe pod. Tânărul se lupta pentru a-și salva viața încercând să-și păstreze capul deasupra apei, iar acesta a fost momentul în care pompierii au încercat să-i arunce o frânghie de care să se prindă. Așadar, prinderea frânghiei ar fi fost ceva absolut imposibil de realizat de tânărul Cristian Molnar. 

Viteza cu care este dus de apele râului este amețitoare. Așadar, acesta este celebrul moment relatat de presa italiană în care "cei trei tineri nu au reușit să prindă sfoara" aruncată de pompieri. Totodată, s-a vorbit și despre faptul că un pompier a încercat să se arunce în apă după cei trei tineri, ceea ce nu se poate vedea deloc în aceste imagini, deși cadrul este foarte larg. 

În Italia se relatează în acest moment doar despre ancheta privind presupuse greșeli făcute de autorități, care au decis să trimită pentru salvare un elicopter aflat la peste 100 de kilometri distanță de locul unde s-a întâmplat tragedia. Abia după ce și-au dat seama de situația critică a fost trimis un alt elicopter de salvare alpină din zonă, care a ajuns la doar câteva secunde după ce tinerii au fost luați de ape. Deocamdată încercarea de salvare de la sol este în continuare privită drept "maximul a ceea ce au putut face pompierii". 

Iată imaginile: 

 

 

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel