Augustin Lazăr susține faptul că prin această mutare se dorește tergiversare cercetărilor şi abia acum se vede interesul ca Ministerul Public să nu aibă o conducere consolidată.
Acesta a subliniat că dacă obţinea un al doilea mandat, cazul era soluţionat, aşa cum au fost soluţionate dosarele Mineriada şi Revoluţia din Decembrie 1989.
„A existat interesul ca ministerul Public să nu aibă o conducere consolidată, iar rezultatul se vede" a declarat Augustin Lazăr pentru MainNews.
Parchetul General a declinat dosarul 10 august la DIICOT
La aproape un an de la violenţele jandarmilor asupra protestatarilor veniţi din Diaspora, Parchetul General a declinat dosarul 10 august la DIICOT.
Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a declarat atunci pentru Agerpres că dosarul a fost cerut pentru a vedea dacă există elemente de conexitate între actele şi faptele ce formează obiectul urmăririi penale între dosarul de la Secţia parchetelor militare şi cel de la DIICOT.
La DIICOT, există un dosar în care se investighează evenimentele din 10 august, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de Jandarmeria Română în septembrie 2018, care a reclamat acţiuni împotriva ordinii constituţionale (art. 397 din Codul penal).
De asemenea, Secţia parchetelor militare are în lucru un dosar penal, în care sunt cercetaţi şefii din Jandarmerie care au dirijat acţiunea de intervenţie din 10 august 2018 la protestul din Piaţa Victoriei.
Este vorba de colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române; colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, dar şi secretarul de stat Dan Chirică.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News