Aur pentru echipajul feminin al României de 8+1 cu cârmaci, la Jocurile Olimpice 2024

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Aur pentru echipajul feminin al României de 8+1 cu cârmaci, la Jocurile Olimpice 2024 / Foto: Captura Youtube TVR1
Aur pentru echipajul feminin al României de 8+1 cu cârmaci, la Jocurile Olimpice 2024 / Foto: Captura Youtube TVR1

La Jocurile Olimpice de la Paris 2024, echipajul feminin de 8+1 al României a strălucit pe cerul competițiilor internaționale, obținând medalia de aur în proba de canotaj. 

La baza nautică de la Vaires-sur-Marne, echipa tricoloră a dominat cursa, oprind cronometrul la 5:54:39. Aceasta victorie simbolizează o revenire triumfală și reconfirmă statutul României ca lider mondial în canotaj, conform euronews.

Echipajul câștigător al României este format din: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Victoria Petreanu, care a fost cârmaciul echipei. Performanța lor este cu atât mai impresionantă având în vedere că România a avut un parcurs variat în competițiile internaționale recente.

„Încă un aur, din ce în ce mai multe să fie pentru canotajul românesc! Aveți în față o echipă foarte puternică, poate cea mai puternică de până acum și viitorul este strălucitor”, au spus sportivele românce din echipajul 8+1 la canotaj, imediat după ce au luat aurul la Jocurile Olimpice, pentru TVR Sport.

Victoria Ştefania Petreanu, a spus pentru TVR Sport: „A fost o cursă fenomenală. Mă bucur că am reușit să duc aceste fete către medalia de aur. Am avut emoții foarte multe și acum ne bucurăm de rezultat.”


Româncele și-au luat revanșa pentru Tokyo

 

În urmă cu patru ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, echipajul feminin de 8+1 al României a stabilit un record mondial și olimpic în recalificări, cu un timp de 5:52.99 minute, timp care a fost recunoscut oficial de Guinness World Records. Cu toate acestea, în finală, echipajul a terminat pe locul 6, în ciuda performanțelor excepționale din recalificări.

Componența echipei de la Tokyo a inclus: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

Pentru echipajul românesc de la Paris, victoria a fost o răsplată pentru munca asiduă și determinarea lor neclintită. În competiție, echipa română a reușit să depășească echipajul din Canada, care a terminat pe locul secund, și echipajul britanic care a obținut medalia de bronz.

 

România a mai câștigat medalii la alte probe de canotaj

 

Florin Enache și Andrei Cornea au obținut aurul în proba de dublu vâsle, iar Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat argintul în proba de dublu vâsle. Alte două echipe românești, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, au obținut argintul în probele de dublu rame feminin și dublu vâsle feminin, categoria ușoară.

Aceste realizări subliniază nu doar talentul și dedicarea sportivilor români, ci și angajamentul continuu al României față de excelența în sportul de performanță. Cu aceste rezultate remarcabile, România se reafirmă ca o putere în canotajul internațional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel