Bandiții au contactat-o telefonic pe femeia de 83 de ani, prezentându-se drept polițiști. I-au spus că tocmai au identificat o bandă de hoți români, însă doi sunt liberi și vor acționa în cartier. Cei „doi români liberi” vizau persoane în vârstă, cu o situație materială bună și că din informațiile lor, urmează să fie următoarea victimă a lor.
Mai mult, falșii polițiști i-au spus că trebuie să predea obiectele sale de valoare pentru a fi puse la adăpost în cazul atacului.
Pensionara și-a pus toate economiile și bunurile într-o geantă
Femeia de 83 de ani a dat crezare farsorilor, mai ales că i-au promis că poliția îi va aduce ulterior și obiectele de valoare în siguranță. A pus geanta cu banii și cu aurul în fața ușii. Făptașii au sunat-o din nou pe femeie, în timp ce un membru al unei bande a luat geanta. Abia a doua zi i-a trecut prin cap bătrânei că a fost păcălită.
Contrar celor convenite, „ofițerul de poliție penală” nu a răspuns apelurilor femeii. Pensionara a anunțat atunci poliția adevărată și a spus că în fața ușii a pus o geantă cu economii pentru fraudatori.
Poliția din Austria avertizează cetățenii
Poliția vieneză a atras atenția asupra câtorva aspecte în acest context: poliția nu păstrează niciodată bani sau obiecte de valoare, încheiați orice apeluri suspecte și formați 133, nu oferiți detalii despre circumstanțe familiale sau financiare.
Cât de repede poți deveni tu însăși o victimă, cum gândesc făptașii, cum te protejezi de ea și cum acționează poliția împotriva fraudatorilor, a fost ilustrat într-un videoclip de la Departamentul de Poliție de Stat din Viena.
Metoda, importată din Germania
Metoda de înșelătorie a luat amploare în Germania. Nemții vârstnici sunt avertizați că ar urma să fie victimele unei bande de hoți români și astfel cad ușor în plasa escrocilor care, culmea, se dau drept ofițeri de poliție germani.
Desigur, nu este vorba despre nicio bandă de români.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News