Austria are a patra cea mai mare densitate de milionari din Europa: Inegalitatea dintre săraci și bogați, în creștere 

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Austria are a patra cea mai mare densitate de milionari din Europa în anul pandemic 2020, cu o rată de 4,5%, potrivit unui studiu elvețian, publicat de presa austriacă.

 

Doar în Elveția (14,1%), Țările de Jos (7,1%) și Belgia (5,4%) au fost înregistrate rate mai mari de „îmbogățire“, în raport cu populația totală din aceste țări. În plus, conform datelor institutului Redesigning Financial Services (RSF), bogăția în Austria este distribuită în mod deosebit, în mod inegal în raport cu alte țări.

De asemenea, potrivit datelor publicate, 10% din locuitori dețineau peste 57% din totalul activelor private din Austria. Numai în țări precum Elveția (64%) și Țările de Jos (63%) au fost înregistrate cifre și mai mari.

În anul 2020, în Austria au fost numărați 346.172 de milionari. În plus, în ceea ce privește totalul activelor private, Austria se află pe locul nouă, după Belgia, Elveția, Olanda și Spania, cu 4.500 de miliarde de euro, potrivit RSF. Liderul în acest top este reprezentat de Germania (16,4 trilioane de euro), care se situează înaintea Franței (12,6 trilioane de euro) și a Marii Britanii și Italiei, cu 10 trilioane de euro fiecare.

Studiul elvețian acoperă 16 țări din Uniunea Europeană și Elveția


Studiul citat se referă la 16 țări din UE și Elveția. În general, bogăția privată a crescut în aceste țări în primul an al pandemiei de coronavirus, respectiv în 2020, în ciuda unei scăderi a producției economice. În plus, produsul intern brut real a scăzut cu 6,4% în aceste țări în anul 2020, în timp ce averea privată a crescut cu 3,9%, atingând un nivel record de 69.000 de miliarde de euro.

Distribuția bogăției, pe continent, arată că inegalitatea dintre cei săraci și cei bogați este în creștere în întreaga Europă. De asemenea, dezvoltarea va continua și în următorii ani. "Este probabil ca cei bogați să primească o felie și mai mare din plăcinta în creștere a averii private", a declarat Robert Ruttmann, șeful RFS.

RSF a fost înființată în anul 2016 de către universitățile din St. Gallen și ETH din Zurich și de către compania de consultanță în management EY. Acesta se ocupă de noile modele de afaceri, bazate pe tehnologie pentru serviciile financiare, scrie vienna.at.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel