Chiar înainte de aplicarea sancțiunilor pentru cei nevaccinați din 16 martie, guvernul vrea să decidă asupra aplicării Legii vaccinării obligatorii și a unei posibile suspendări a vaccinării obligatorii.
Suspendarea vaccinării obligatorii nu este exclusă.
Comisia consultativă, formată din juriști și experți în domeniul sănătății, va fi stabilită în următoarele zile și se așteaptă ca, până la jumătatea lunii martie, să prezinte guvernului o recomandare privind punerea în aplicare a legii vaccinării obligatorii, a declarat, miercuri, după summitul Corona, cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP).
Decizia privind suspendarea vaccinării obligatorii va fi luată până la 15 martie
Nehammer și ministrul Sănătății, Wolfgang Mückstein (Verzi), au subliniat că legea în sine și obligația de vaccinare ca atare vor fi menținute. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă legea va fi pusă în aplicare conform planului actual. Aceasta este la fel de flexibilă ca și virusul în sine.
"Aprobarea de 80% în parlament arată că este o lege bună", a spus Nehammer. "Am făcut în mod deliberat ca legea vaccinării obligatorii să fie flexibilă, astfel încât să fim la fel de flexibili ca și virusul însuși. (...) Legea privind vaccinarea obligatorie este concepută să funcționeze ca o cutie de scule", a spus Nehammer, citat de Vienna.at. El a adăugat că Comisia va examina proporționalitatea și necesitatea medicală și va face o recomandare guvernului în consecință.
Decizia Comisiei: Suspendarea vaccinării obligatorii este posibilă
Anterior, guvernatorul Burgenlandului, Hans-Peter Doskozil, a declarat, pentru APA, că o decizie a comisiei privind vaccinarea obligatorie este în perspectivă înainte de 15 martie, ceea ce ar putea duce la o suspendare temporară a vaccinării obligatorii.
Mückstein a subliniat că este necesară o rată de acoperire vaccinală ridicată "pentru a nu fi surprinși de o nouă variantă în toamnă". El a vrut să avertizeze împotriva ideii că varianta Omikron va atinge o rată de imunitate atât de mare datorită numărului mare de infecții încât pandemia s-ar fi încheiat.
Pentru varianta Omicron, vaccinarea obligatorie ar veni prea târziu, dar "trebuie să ne pregătim pentru toamnă. Vaccinarea nu este o măsură pe termen scurt, precum stingerea sau mascații", a declarat ministrul sănătății. Recent, mai mulți guvernatori de stat s-au pronunțat în direcția suspendării vaccinării obligatorii sau a unor sancțiuni.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News