După un accident pe autostrada A1, un român din Austria Inferioară a încercat să schimbe cauciucul din față. Brigada de pompieri St. Georgen am Ybbsfelde a fost alertată, luni dimineață din cauza unui presupus accident cu o mașină pe autostradă.
Ajunși la fața locului, pompierii au observat că mașina implicată în accident se afla pe banda de la autostrada A1 spre Salzburg.
Românul își parcase vehiculul pe a doua bandă rapidă, pentru a schimba anvelopa perforată. Până și pompierii au rămas uimiți de gestul românului.
„Dacă aveți o anvelopă spartă, vă rugăm să nu rămâneți pe banda de viteză ca să o schimbați. Asigurați-vă că utilizați o zona de odihnă sau banda de avarie!", a declarat Martin Narhingsbauer, comandantul detașamentului de pompieri voluntari St. Georgen/Ybbsfelde. Comandatul Martin Nahringbauer spune că o fost „un mare noroc” că nimeni nu a fost rănit.
Mesajul pompierilor: cum se formează corect o bandă de salvare
Detașamentul de pompieri St. Georgen/Ybbsfelde, care se ocupă de problemele de pe autostradă, este, de asemenea, îngrijorat de faptul că șoferii nu se comportă corect atunci când vine vorba de formarea unei benzi de salvare.
„Dacă există trafic lent sau ambuteiaje pe autostrăzi, toți utilizatorii sunt obligați să formeze o bandă de urgență, chiar înainte ca traficul să se oprească și chiar dacă nu se apropie niciun vehicul de urgență. Aliniamentul paralel la marginea drumului se aplică la viteza de mers și o valoare de ghidare corespunzătoare de 7 km/h”, potrivit pompierilor.
„Pe autostrăzi cu două benzi conduceți pe banda dreaptă cât mai mult posibil, folosind și banda de avarie dacă este nevoie”, informează pompierii.
„Același sistem se aplică autostrăzilor cu trei sau mai multe benzi. Toate vehiculele de pe banda din stânga trebuie să tragă spre stânga pe cât posibil. Toate vehiculele de pe celelalte benzi - să tragă spre dreapta pe cât posibil pentru a forma o bandă de salvare. Dacă este necesar pot folosi și banda de urgență. Dacă conduceți în lateral pentru a face loc, trebuie să vă opriți vehiculul paralel cu direcția de mers, nu într-un unghi. Un capăt din spate care iese pe banda de urgență sau chiar o remorcă poate fi un obstacol periculos”, mai transmit pompierii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News