Austria refuză oficial primirea României în Schengen: Nehammer: "E nevoie de mai mult" 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Austria refuză oficial primirea României în Schengen. Cancelarul Nehammer a declarat marți, la prânz că Viena nu va accepta extinderea spațiului Schengen cu România și Bulgaria. 

Publicitate

În ciuda tuturor eforturilor depuse de România, poziția Austriei rămâne neschimbată: țara noastră nu va fi primită în Schengen. Cancelarul Austriei este prezent la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana, și a dat următoarea declarație cu scurt timp în urmă: 

”Ministrul de Interne a precizat clar. Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea spațiului Schengen cu Bulgaria și România. Este nevoie de mai mult timp. Avem 75.000 de imigranți ilegali neînregistrați în Austria. Asta înseamnă că au trecut granița Uniunii Europene și au ajuns într-o țară internă, așa cum e Austria. Trebuie întâi să răspundem la aceste întrebări de securitate”, a spus Nehammer. 

România nu va fi primită în Schengen. Mesajul ministrului Karner, la care face referire Nehammer 

 

Mesajul la care face referire cancelarul Nehammer a fost dat în această dimineață de ministrul Gerhard Karner, care a spus clar că se va folosi de dreptul de veto pentru a bloca aderarea României. Mai mult decât atât, un reprezentant al guvernului a spus de asemenea că România trebuie să fie cuplată cu Bulgaria la vot, relatează publicația austriacă KleineZeitung.

"Ministrul de Interne, Gerhard Karner spune că Austria își va folosi dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Într-un mesaj de dimineață, ministrul a contrazis informațiile din presă conform cărora Austria ar putea ceda la Consiliul JAI din 8 decembrie la Bruxelles. 'În acest moment, există un 'nu' pentru extinderea Schengen cu România și Bulgaria'. 

În cursul anului au intrat ilega 110.000 de refugiați, de 75.000 nici măcar nu au fost înregistrați la graniță. 40% dintre migranți au zburat direct la Belgrad pentru a se îndrepta apoi pe uscat către Europa Centrală, alți 40% au venit prin Turcia, Bulgaria și Serbia. O mică parte a ocolit gardul de graniță maghiar cu Serbia și a ales ruta prin România. „Avem cele mai multe cereri de azil pe cap de locuitor, așa că trebuie să trimit un apel de urgență”, se arată în articolul citat. 

Faptul că refuzul ar fi legat de alegerile de stat din Austria Inferioară este negat vehement

"Protecția frontierei pur și simplu nu funcționează, Bulgaria și România trebuie să fie votate împreună," a mai spus purtătorul de cuvânt. 



.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel