Austria. Un bărbat cere statului daune uriașe, deoarece s-a infectat cu Covid: „A fost puțin înfricoșător”

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Mărturie dramatică a unui bolnav de COVID: Simțeam că nu mai rezist, că nu mă mai pot agăţa de viaţă
Mărturie dramatică a unui bolnav de COVID: Simțeam că nu mai rezist, că nu mă mai pot agăţa de viaţă

Un austriac dă statul în judecată și cere daune în valoare de 94 000 de euro, după ce a luat virusul Covid de la un chelner. Omul spune că este vina statului austriac, deoarece nu a luat măsurile necesare pentru limitarea infecțiilor.

Un austriac care a fost în stare gravă cu Covid, internat la ATI, a dat statul în judecată și cere daune în valoare de 94 000 de euro, potrivit heute.at

Bărbatul spune că el și petrecerii au mers la schi și au fost lăsați să participe la o petrecere fără nicio restricție. În felul acesta, nu s-a putut ști cine are coronavirus și cine nu. Din datele anchetei epidemiologice, cel care a fost infectat cu Covid a fost chiar chelnerul care i-a servit la masă.

„Am locuit într-un apartament în sistem self-catering, nu direct în Ischgl. Dar am mers în oraș să mâncăm. A fost puțin înfricoșător. Barurile erau deja închise pentru că un chelner se presupune că era corona-pozitiv.”, spune austriacul, potrivit sursei citate.

Un austriac cere statului  daune în valoare de 94 000 de euro

 

Potrivit austriacului, statul este vinovat, în opinia lui, pentru că nu a luat măsurile necesare, astfel încât să limiteze infecția cu Covid.

”Oamenii stăteau doar pe stradă, aproape nimeni nu purta mască. Magazinele de sport și teleschiurile erau deschise, totuși”, a mai spus austriacul,  potrivit sursei citate.

Instanța urmează să se pronunțe acestui caz și ar fi o premieră pentru Justiție, dacă s-ar admite o astfel de cerere.

 

Ce măsuri ia Austria de la 1 noiembrie 

 

Austria va cere de la 1 noiembrie certificatul verde - vaccinare, trecere prin boală sau test PCR recent - pentru a merge la locul de muncă acolo unde în birou există mai mult de o persoană, relatează miercuri EFE.

ntre 1 şi 14 noiembrie se stabileşte o perioadă de tranziţie în care toţi cei care lucrează şi nu au certificat vor trebui să poarte permanent o mască sanitară FFP2.

Măsura se aplică tuturor lucrătorilor care intră în contact cu alte persoane la locul de muncă, inclusiv în spaţiile comune sau la cantine, fiind însă excluşi cei care lucrează de acasă sau care sunt singuri, precum şoferii de camioane.

Detaliile acestei măsuri vor fi anunţate la sfârşitul săptămânii, când decretul guvernamental va fi aprobat de cele două camere.

În Austria se cere deja certificatul verde pentru a intra în restaurante sau pentru alte activităţi de agrement, precum accesul în cinematografe, teatre sau stadioane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel