Un client român în vârstă de 43 de ani i-a pregătit câteva surprize avocatei sale, Birgit Harold, la o audiere la Tribunalul Regional din Korneuburg. Inițial, procesul de la Tribunalul Regional din Korneuburg a avut ca obiect doar o "geantă găsită" pe care un român de 43 de ani ar fi luat-o de pe aeroportul Schwechat în luna februarie a acestui an. Dar nu a fost să rămână doar cu această singură acuzație.
O interpretă română de la Tribunalul Regional din Korneuburg a avut cu siguranță mult de lucru. Chiar și în timp ce românul de 43 de ani era condus în sala de judecată de către doi gardieni, bărbatul avea lacrimi în ochi. Plânsul aferent a putut fi cu greu oprit pe toată durata procesului, deși judecătorul Martin Bodner i-a dat un indiciu clar bărbatului de 43 de ani: "Nu plângeți, este inutil“.
"Nu plângeți, este inutil“
Procesul a fost despre o interpretare foarte neobișnuită pe care bărbatul de 43 de ani a găsit-o pentru ghișeul "Lost and Found"(n.r. obiecte pierdute și găsite) de pe aeroportul Schwechat. La 21 februarie anul acesta, acesta găsise o poșetă și chiar voia să o predea, susține el. Doar că înainte a luat 20 de franci elvețieni din obiectul găsit și a cumpărat țigări pentru 36 de euro de la un automat cu cardul de credit străin al proprietarului portmoneului aflat în geantă.
Până aici, bărbatul a mărturisit - bineînțeles cu cele mai vehemente suspine. Dar acum a apărut un al doilea incident, care a avut loc pe 22 februarie, când bărbatul de 43 de ani a fost acuzat că a "găsit" un alt rucsac în Terminalul 3, a cărui valoare a conținutului a declarat proprietarul că este de 1.700 de euro. Pe 26 februarie, tableta furată din rucsac a putut fi localizată: în România, chiar în orașul natal al inculpatului, într-un centru comercial.
Găsea lucruri „prea bune“ ca să fie aruncate
După ce inculpatul a fost arestat pe 3 aprilie anul acesta, în timp ce trecea frontiera, ofițerii au verificat telefonul mobil al bărbatului. Aproape ca într-un magazin profesionist, bărbatul de 43 de ani ar fi făcut fotografii cu lucrurile "găsite", în toaleta aeroportului, pentru a le oferi spre vânzare. Una dintre aceste fotografii arăta o pereche de bețe de nordic walking. "Nu și acelea", a suspinat avocatul apărării Birgit Harold.
Și nu a fost tot, căci a existat și o a treia acuzație - nouă pentru toată lumea până acum. Bastoanele descrise mai sus fuseseră sprijinite lângă o pubelă de gunoi în zona de check-in. Bărbatul de 43 de ani crezuse că sunt prea bune pentru a fi aruncate, cel puțin așa a fost opinia acuzatului. Judecătorului Bodner i-a fost greu să accepte inofensivitatea bărbatului, pentru că șapte condamnări relevante vorbesc de la sine.
Românul avea experiența altor lucruri "găsite" în aeroporturile din străinătate
În România, Bărbatul a făcut patru ani și jumătate de închisoare pentru alte infracțiuni economice. "În consecință, după aceea ați comis infracțiuni doar în afara României", a spus judecătorul, referindu-se la condamnări în Belgia, Olanda și Italia. Și acolo "găsise" niște lucruri în aeroporturi și le vânduse. Văzute din această perspectivă, cuvintele de încheiere strecurate de inculpat înainte de a fi pronunțată sentința au fost de prisos: "Nu sunt un hoț, sunt un muncitor."
Avocatul românului a cerut o pedeapsă mai blândă pentru clientul său, care era încă nevinovat în Austria. Cu toate acestea, cu "această viață trecută masiv pătată", acest lucru nu prea a funcționat. Judecătorul Bodner l-a condamnat în cele din urmă la un an de închisoare necondiționată. Judecătorul nu i-a dat nicio speranță bărbatului de 43 de ani de a fi eliberat condiționat după ce va executa jumătate din pedeapsă. Plângând pentru ultima dată în timpul procesului, el a declarat pentru "Domnul Judecător" că a renunțat la dreptul său de a face apel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News