Austriac, cercetat de polițiștii români pentru trafic de migranți. Eurodeputat român: „Nehammer nu se uită în curtea proprie, că acolo doare“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cetățean austriac este acum sub investigația autorităților române, fiind suspectat că a orchestrat o rețea de trafic de migranți în colaborare cu indivizi din 10 țări europene și asiatice, inclusiv cetățeni români.

Potrivit polițiștilor români de frontieră, migranții implicați în această schemă erau aduși ilegal în România, după care erau dirijați către state din Occident. În unele cazuri, acești migranți soseau în țara noastră cu vize de lucru, dar nu ajungeau la locurile de muncă specificate, deoarece erau recrutați și trimiși în alte state europene.

Polițiștii de frontieră și-au dat seama că multe din transporturile de migranți oprite erau organizate de aceeași rețea. După ce au fost adunate suficiente probe, au urmat perchezițiile, depistarea și audierea suspecților.

Individul austriac acuzat de trafic de migranți este parte a unei rețele complexe ce include cetățeni români și persoane din diverse state asiatice, precum și din Italia și Belarus. Cetățeanul din Austria era cel care organiza transporturile întrucât era familiarizat cu trasee și locuri de adăpost sigure din țara lui.

Vlad Gheorghe, europarlamentar: „Nehammer nu se uită în curtea proprie, pentru că acolo doare“

 

Normal că fac bani și austriecii, normal că există și acolo criminalitate locală implicată, dar, ca toți politicienii populiști, Nehammer și oamenii lui nu recunosc propriile greșeli, nu se uită în curtea proprie, pentru că acolo doare“, a afirmat europarlamentarul român Vlad Gheorghe, cu trimitere la motivele invocate de Austria pentru respingerea României în Schengen.

Un număr de 30 de suspecți au fost convocați pentru audieri la sediul DIICOT Oradea, în timp ce polițiștii au efectuat 35 de percheziții domiciliare în diferite județe ale țării.

Membrii acestei rețele îi contact au pe conaționalii lor prezenți în România, convingându-i să devină călăuză pentru migranți. Pentru fiecare migrant, aceștia plăteau sume cuprinse între 2000 și 2500 de euro, în funcție de țara de destinație.

Rețeaua coordonată de austriac, cu ramificații în 10 state

 

Au fost racolați, în principal, din București și Timișoara, din rândul celor care dețin permise de ședere/vize de muncă, fiind adăpostiți în municipiile Timișoara, Arad și Oradea, până în momentul în care era organizată trecerea, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinația finală Europa de Vest“, a declarat Andrei Dincă, purtător de cuvânt, Poliţia de Frontieră, pentru TVRInfo.

Antreprenorii români care angajaseră cetățeni străini îi așteptau pe aceștia în zadar. Aceștia intrau în România doar pentru a obține viza de muncă.

Sunt situații și noi ne-am confruntat cu anumite țări precum Vietnam, Bangladesh, Pakistan, cu risc foarte ridicat de plecare. Vin special, au totul organizat, au rețeaua făcută și, din păcate, nu ai ce să faci. Singurul lucru pe care îl poți face e să nu mai recrutezi din acele țări“, a declarat Melania Pop, manager în cadrul Internațional Work Finder pentru sursa citată.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel