Autocar din România cu 20 de persoane, oprit în Germania. Polițiștii nu au mai permis continuarea cursei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
 Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

În urma unui control pe o autostradă din Germania, un autocar înregistrat în România a fost imobilizat de polițiști din cauza defecțiunilor pe care le prezenta.

 

 

Polițiștii rutieri au desfășurat ieri o amplă operațiune de verificare a camioanelor și autobuzelor pe Autostrada A44 în districtul Kassel din Germania. Acțiunea a fost coordonată de Direcția de siguranță a traficului din cadrul Direcției de Poliție din Hessa de Nord, în colaborare cu Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM).

Rezultatele acestei acțiuni au inclus scoaterea din trafic a 35 de vehicule și descoperirea mai multor încălcări ale legislației privind transportul rutier.

Printre vehiculele care au atras atenția s-a numărat un camion înmatriculat în Polonia, care efectua transport ilegal de cabotaj în Germania. Acest lucru a condus la impunerea unei amenzi de cel puțin 1.300 de euro către compania responsabilă.

 

Pasagerii români au fost mutați în mai multe microbuze pentru a continua drumul

 

Un autocar înregistrat în România a fost oprit din cauza unor defecțiuni grave, conform presei străine.

Autocarul românesc transporta 20 de pasageri și a fost depistat circulând cu o remorcă cu viteză peste limita legală, înregistrând 100 km/h în loc de 80 km/h, așa cum este permis. În timpul inspecției tehnice, s-au constatat mai multe defecțiuni, inclusiv un disc de frână crăpat, parbrizul fisurat și suspensia pneumatică defectă. Mai mult, sudurile de reparație de la nivelul axelor remorcii erau rupte, iar autobuzul avea o mișcare neobișnuită, fiind pompat în sus și în jos din cauza problemelor la suspensie.

Datorită deficiențelor grave constatate, autoritățile au decis să intervină și să interzică continuarea călătoriei cu pasageri. Autocarul a fost condus fără pasageri către un atelier adecvat, unde să fie efectuate reparațiile necesare. Până la găsirea acestui atelier, autobuzul a fost imobilizat cu ajutorul unei gheare de parcare, iar pasagerii au fost transferați în microbuze pentru a-și continua călătoria în condiții de siguranță.

De asemenea, s-a constatat că șoferii autocarului au utilizat incorect dispozitivul de control al timpilor de conducere și odihnă, ceea ce a generat suspiciuni cu privire la corectitudinea înregistrării orelor de lucru. Ca urmare, poliția rutieră a inițiat o procedură de contravenție împotriva celor doi șoferi în vârstă de 32 și 33 de ani, solicitându-le să plătească o garanție în valoare totală de 1.190 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel