Jurnaliștii de la mdr.de au oferit o serie de explicații cu privire la declarația controversată a politicianului.
Citește și Germania amână testarea obligatorie pentru coronavirus pe aeroporturi. Când intră în vigoare măsura
„Haideți să ne uităm mai întâi la vara anului 2020. Epidemiologii și Institutul Robert Koch (RKI) au examinat modul în care evenimentele de călătorie din vara anului trecut au afectat cifrele incidenței din Germania. Markus Scholz de la Institutul pentru Informatică Medicală, Statistică și Epidemiologie de la Universitatea din Leipzig spune: "Este adevărat că, în funcție de frecvențele țării, majoritatea intrărilor provin din sud-estul Europei. Desigur, trebuie să te uiți din nou pentru a vedea că acolo activitatea de călătorie este cea mai mare”, scriu jurnaliștii citați.
Călătoria ca „efect irelevant în prezent”
„Statisticile nu fac diferența între călătoriile de vacanță și vizitele de familie. Wolfgang Kubicki are inițial dreptate”, mai scriu jurnaliștii.
Dar „comparația situației actuale cu vara anului 2020 este tardivă”, spune epidemiologul de la Leipzig Scholz: „A fost o situație complet diferită. În vară am avut incidențe foarte scăzute. În cazul situației pandemice de față, călătoriile nu contează, au un efect irelevant dat fiind numărul mare de infecții pe care le avem în propria țară”.
Testele fac călătoria mai sigură
„În plus, testele au făcut călătoria mult mai sigură”, spune Scholz. Toți nemții au nevoie de un test PCR negativ înainte de a intra în Mallorca, Serbia, Bulgaria, Kosovo și Turcia. Indiferent dacă intrați pe calea aerului, pe uscat sau pe mare. Doar România este o excepție, deoarece Germania nu este în prezent o zonă de risc. În plus, cerințele de igienă se aplică în țările respective.
Turcia necesită și un alt test PCR negativ înainte de a se întoarce în Germania. Și întrucât toate țările menționate de Kubicki, cu excepția Mallorca, sunt zone cu risc ridicat sau cu incidență ridicată, raportarea, testarea și carantina sunt atunci obligatorii în Germania.
Vizitele de familie sunt mai riscante decât vacanțele în străinătate
Ceea ce ne aduce la al doilea punct din declarația lui Wolfgang Kubicki: riscul vizitelor de familie față de călătoriile de vacanță.
„O vizită de familie poate fi: vizitez o altă persoană sau o familie numeroasă. Desigur, asta are un impact. Cu cât întâlnești mai mulți oameni, cu atât este mai mare probabilitatea ca tu să fii infectat, deoarece cineva ar putea fi pozitiv”, spune Markus Scholz.
În acest sens, vizitele de familie prezintă un risc mai mare de infectare decât călătoriile de vacanță - cu excepția vizitelor familiilor în străinătate, deoarece testarea s-ar face din nou. Potrivit epidemiologului Scholz, problema rezidă mai mult în vizitele interne.
(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link: https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy)
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News