Cosmin Butuza, secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sporturilor care a recomandat „să punem Centenarul pe «tricoaiele» noastre, a susţinut o conferinţă de presă la Târgiu Jiu în care şi-a cerut scuze pentru formularea pe care a catalagat-o drept nefericită. Cosmin Butuza a participat sâmbătă, 4 august, la o conferinţă de presă la Târgu Jiu, în cadrul căreia a vorbit despre incidentul de la Oradea, unde a spus că Marea Unire şi Centenarul reprezintă un motiv de mândrie pentru români şi, de aceea, „Centenarul trebuie pus pe tricoaiele noastre”, în loc de „tricourile noastre”.
Citeste mai mult:
adev.ro/pcxv0u
Cosmin Butuza, secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sporturilor care a recomandat „
să punem Centenarul pe «TRICOAIELE» noastre, a susţinut o conferinţă de presă la Târgiu Jiu în care şi-a cerut scuze pentru formularea nefericită.
„A fost o exprimare nefericită. Cred ca mesajul trebuie văzut dincolo de această exprimare nefericită. În continuare spun că trebuie să ne mândrim că suntem români, trebuie să ne mândrim cu Centenarul. Nimeni nu a observat, nici eu am observat această greşeală, să spunem aşa... Cred că trebuie să vedem dincolo de unele expresii aşa-zis nefericite. Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodată. Dacă vă uitaţi şi pe înregistrare, am pus şi mâna pe microfon şi nu este un cuvânt foarte clar. Îmi cer scuze în primul rând faţă de românii care s-au simţit ofensaţi, îmi cer scuze public faţă de ei pentru această scăpare, să zic gramaticală”, a declarat Cozmin Butuza.
„Tot timpul port cămaşă. Acum am venit special în tricou, că am ştiut că o să sară presa pe mine. Sper să nu rămână în istoria sportului românesc această greşeală sau eroare gramaticală
", a declrat Cozmin Butuza, secretar de stat din Ministerul Tineretului şi Sporturilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Tagurile articolului:
scuze
TRICOAIE
Care sunt paşii pentru alegerea succesorului Papei Francisc
Gabriel Nuță-Stoica /
21 apr 2025, 13:47
Odată cu moartea Papei Francisc, anunţată luni de Vatican, Biserica Romano-Catolică va începe ritualurile elaborate, pline de tradiţie, care marchează sfârşitul unei papalităţi şi conduc la începutul celei următoare, relatează Reuters. Cele mai multe sunt guvernate de o constituţie cunoscută sub numele de Universi Dominici Gregis, aprobată de Papa Ioan Paul al II-lea în 1996 şi revizuită de Papa Benedict al XVI-lea în 2007 şi 2013.