Autostrada Bucureștiului, A0, se conectează la A2 la finalul lunii iulie. Nu se va mai trece prin București în drumul spre Constanța

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Autostrada Bucureștiului, A0, se va conecta la A2-Autostrada Soarelui la finalul lunii iulie. 

Lucrările sunt avansate și au trecut de 95% din stadiul de execuție. Practic, mai este de terminat nodul rutier, iar apoi noua autostradă din jurul Bucureștiului, mai exact inelul sudic, se va conecta la Autostrada Soarelui. Practic, din zona orașului Bragadiru se va merge doar pe autostradă și se va ocoli astfel Bucureștiul. Totuși, pentru o conexiune completă între Autostrada A1 București-Ploiești și A0 București Constanța mai trebuie terminat și lotul 3, acolo unde lucrează firma din Grecia, Aktor, care trebuie să termine o porțiune din zona localității Domnești.

Stadiul lucrărilor pe A0, lotul 1

 

"Cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România cuprinde și lucrările de execuție unuia dintre cele mai importante noduri rutiere din România, și anume nodul rutier dintre autostrada Bucureștiului #A0 și autostrada soarelui #A2.

Stadiul lucrărilor pentru acesta este următorul: a început montarea rosturilor de dilatare pe zona bretelelor; a început asfaltarea pentru conectarea bretelelor la autostrada a2; se lucrează cu mai multe finisoare, atât pe zona pasajului principal, cât și pe zona bretelelor; prima cale de rulare dinspre Cernica spre Glina este deja asfaltată cu primul strat de asfalt;

Se lucrează la frezarea asfaltului în proximitatea A2 pentru a se conecta cu bretelele de încărcare-descărcare dintre A2 și A0;

Se lucrează la montarea parapetului, atât pe zona mediană, cât și pe zona laterală;se lucrează la sistemul de iluminat public.

Acest tronson de autostradă cuprins între DN4 și A2 (cca 10 km) este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de sud a capitalei, pentru care presăm și sprijinim antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil, estimarea pentru darea în trafic fiind sfârșitul lunii iulie," anunță Irinel Scrioșteanu. 

Reamintim că lotul 2 sud din autostrada Bucureștiului a fost deja inaugurat de turcii de la Alsim Alarko. Mai există un lot finalizat și de firma românească UMB în partea de nord a Bucureștiului. Toate celelalte se află în diverse stadii de execuție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel